Сдружението на феновете на Ботев (Пловдив) излезе с обръщение за строежа на клубния им стадион.

Организираните привърженици се обръщат съм Общинския съвет на града, администрацията и някои политически фигури.

Бойко Борисов поиска оставката на кмета на Пловдив заради стадионите на Ботев и Локомотив

Бойко Борисов поиска оставката на кмета на Пловдив заради стадионите на Ботев и Локомотив

Той заяви, че вместо да се справя с проблемите, Димитров ги създава и заради него партията получава обвинения

Ето какво пишат те:

"Уважаеми Ботевисти,

Днес представители на сдружение КПБП, сдружение ПФК Ботев и обединени фракции Бултрас бяха поканени на среща от Бойко Борисов. На нея, в присъствието на градския лидер на партия ГЕРБ Иван Тотев, бе обявено решението за сваляне на доверието на партията от Здравко Димитров и Пламен Райчев.

Беше предложен вариант сдружение ПФК Ботев да бъде официализирано като "контрольор" по разходването на средствата за строителството на Колежа. Очакваме в срок до понеделник вечерта Иван Тотев да разясни в детайли отправеното ни предложение.

В случай, че същото бъде одобрено и прието от нас, настояваме то да бъде гласувано на сесията на ОС Пловдив на 09. 02. 2023 г., паралелно с гласуването на предложението на кмета Здравко Димитров за отпускане на допълнителни средства за довършването на строителството на Колежа. Напомняме, че за строителството на стадион "Христо Ботев" има законно одобрена обществена поръчка на стойност 53 млн. лв., от които в момента са осигурени 36 млн. лв. и настояваме управлението на града, в лицето на кмета и общинския съвет, да свършат необходимото за осигуряване на недостигащото финансиране и изпълнение на проекта до край.

Заставаме твърдо зад исканията си, обявени на протеста на 01. 02. 2023 г., и няма да отстъпим, докато не бъдат изпълнени.

Ботев (Пловдив) и Ботев (Враца) се занулиха при завръщането на Неделев в игра

Ботев (Пловдив) и Ботев (Враца) се занулиха при завръщането на Неделев в игра

Двубоят се игра на клубната база на "канарчетата" в "Коматево"

Не желаем да бъдем въвличани в политически игри. Не желаем да бъдем въвличани и в допълнителна конфронтация с привържениците на градския съперник.

В този случай няма място т. нар. "равнопоставеност" - термин, измислен, за да разделя и противопоставя гражданите на Пловдив по фенски пристрастия. Който твърди, че при финансирането на два съвсем различни инфраструктурни обекта, единият от които строящ се по законно одобрена ОП, а другият съществуващ само в плановете и мислите на определени хора, трябва да има равнопоставеност, да бъде така добър да поиска бюджета на Община Пловдив за 2023 г. да е равен на този на Столична община или поне средствата от бюджета на Община Пловдив за район Западен да са равни на средствата за район Централен.

Уважаеми управляващи (под каквато и да е форма),

Ние, привържениците на Ботев Пловдив, ще очакваме развитие по най-голямата ни болка в срок до общинската сесия на 09. 02. 2023 г., където ще дойдем и ще чуем и видим кой е с нас и кой е против нас! Ще видим има ли политическа воля за решаването на проблеми, създадени от действията и бездействията на цялата общинска власт, и ако трябва, отново ще излезем на улицата!".

Кметът на Пловдив отговори на Бойко Борисов: Казусът със стадионите не мой

Кметът на Пловдив отговори на Бойко Борисов: Казусът със стадионите не мой

"Всички искахме двата стадиона да се построят"

Сдружение ПФК Ботев, Сдружение КПБП, Сдружение Бултрас Файт Клуб, Фондация Жълто и Черно, Обединени фракции Бултрас