Пловдивският Ботев се присъедини към семейството на Sports Innovation Alliance. "Жълто-черният" отбор става част от огромната мрежа на алианса, която включва 26 отбора от 25 държави, съобщава сайтът на "канарчетата".

"Най-старият футболен Клуб в България привлече вниманието на SIA с клубната история и традиции, която "канарчетата" притежават. Даниел Серехидо, изпълнителен директор на Ботев, коментира партньорството с SIA: "Ние сме много развълнувани от присъединяването към SIA.

Отсега нататък клубът ще бъде фокусиран не само върху представянето в мачовете, но и върху корпоративния растеж и развитие на академията и вярва, че иновациите са начинът за постигане на спортни и бизнес цели. Ангажиране на нашите фенове и запазване на традициите на клуба живи."

Sports Innovation Alliance продължава своето разрастване с цел споделяне на идеи за изпълнение и поддържане на устойчив иновационен процес във всеки един от клубовете, участващи в алианса. В семейството на SIA са отборите на: Селтик, Васко Да Гама, Каракас ФК, Атлетико Национал, Универсидад Католика, Пенярол, Спартак Москва, Национал, Сент Етиен, Каляри, Уулвърхамптън, АЕК, ЛАСК, Реал Сосиедад, Легия (Варшава), Ал Етихад, Расинг, Емелек, Спортинг Кристал, Дъндолк, Чиваш, Депортиво Саприса, Брюж, Серкъл Брюж, Кашима и Минаж", пише в сайта на Ботев (Пловдив).

Азрудин Валентич сменя схемата на Ботев (Пловдив)

Азрудин Валентич сменя схемата на Ботев (Пловдив)

Специалистът обмисля тимът му да играе с трима централни защитници