Ботев  (Пловдив) привлече в редиците си Валери Домовчийски. Нападателят подписа договор за 2 години.

Той ще се присъедини към новите си съотборници след двубоя срещу Астана и прибирането на тима от Казахстан. 26-годишният реализатор е четвъртото попълнение в лятната селекция на „канарчетата". Досега на „Колежа" акостираха Елведин Джинич, Анисе Абел и холандецът Ромарио Кортзорг.

Валери Домовчийски е роден на 5 октомври 1986 година. Юношеските си години започва в Марица (Пловдив), след което е привлечен от Левски, с който натрупва солиден опит в Шампионската лига и Лига Европа.

През 2008 година е привлечен в Бундеслигата от Херта, като съдбата му отрежда да вкара последния гол във вратата на легендарния Оливер Кан. За последно Домовчийски носи екипа на Дуисбург" във Втора Бундеслига.

„Ботев проявиха интерес към мен. Проведохме няколко разговора и се разбрахме. Отборът има амбиции и затова се връщам. Дано да ме картотекират за следващия кръг на Лига Европа, но това ще стане ясно в близките седмици. Не съм готов на 100% все още. Засега поддържам форма с Раковски, надявам се възможно най-скоро да вляза в добра кондиция", бяха първите думи н Валери като играч на Ботев.