Двама от ключовите футболисти на Борусия (Дортмунд) Матс Хумелс и Аксел Вицсел са готови и ще бъдат на разположение за утрешното дерби с Байерн, с който ще започне 28-ия кръг на германската Бундеслигата.

Отборът от Вестфалия се надява да скъси дистанцията от водача и да остане в битката за шампионската титла, защото в момента изостава на 4 точки.

Марко Ройс и защитникът Дан Аксел Загаду със сигурност няма да играят и вероятно няма да се възстановят до края на първенството.

"По всичко изглежда, че трябва да изчакаме още време, за да сме сигурни. Но на 99.9% е ясно, че Матс ще бъде в отбора. Аксел още вчера тренира на пълн обороти и днес направи втора тренировка, така че и той е на разположение, заяви старши-треньорът Люсиен Фавр.

Фавр заяви, че вярва отборът да е по-силен, в сравнение с есента. Към отбора през зимата се присъединиха Емре Джан и Ерлинг Халанд, но паузата заради коронавируса не позволи на тима да изгради нужния синхрон. Сега надеждите са индивидуалната класа да си каже думата в утрешното дерби.

Швайнщайгер: Във вторник Борусия (Дортмунд) трябва да покаже дали може да бъде голям отбор

Швайнщайгер: Във вторник Борусия (Дортмунд) трябва да покаже дали може да бъде голям отбор

"Байерн има предимство, защото техните фенове няма да са там"