Изпълнителният директор на Борусия Дортмунд Ханс-Йоаким Вацке разкри, че се е опитал да върне Юрген Клоп в клуба през лятото на 2018.

"Знаех, че Юрген ще откаже, че ще изпълни контракта си с Ливърпул", пише Вацке в новата си книга "Истинска любов. Животът с Борусия Дортмунд".

"Юрген винаги е изпълнявал договорите си, но ако искаш ново предизвикателство и на нас ни трябваше такова, то тогава поне трябваше да го попитам дали не е възможно подобно нещо да се осъществи. Не очаквах положителен отговор като цяло, но нямаше да си простя, ако не го бях попитал в онзи момент".

"Най-важното нещо в нашите взаимоотношения бе, че ние си вярвахме безпрекословно. Юрген никога не ме е лъгал. Той е винаги искрен, дори на работното място. И аз никога не съм го лъгал. Дори в най-трудните моменти, в сезона на раздяла, когато стигнахме дъното в Бундеслигата малко преди пътищата ни да се разделят, той продължи да бъде искрен. Това звучи толкова очевидно, когато го кажеш, но аз го изпитах по различен начин в професията и с други треньори".

Матеус: Проблемът на Байерн и Борусия е психологически

Матеус: Проблемът на Байерн и Борусия е психологически

"Не можем да говорим за умора"