Отборът на Арда създаде специален клип, чрез който отправя изключително силни послания към всички млади българи. Амбициозният тим от Кърджали стана официален партньор по проекта "Младите хора - Бъдещето на България - това сме ние" на Асоциация "Докосни дъгата" по програмата за хазарта на Министерство на младежта и спорта и по този повод, на 23 септември, неделя, ще посрещне на "Арена Арда" над 100 младежи от града. Събитието предвижда да срещне ученици и футболисти, които ще проведат съвместна тренировка под наставленията на старши треньора Стойчо Стоев и екипа му, като за най-добре представилите се ще има и награди.

"Спортувай и мечтай - мечтите стават реалност", "Езикът на спорта е универсален - на него може да говорим всички", "Спортът възпитава на дисциплина, приятелство и толерантност - не бъди агресивен". Това са само част от посланията, които президентът на Арда Петър Пешев, заедно с футболистите Борислав Стойчев, Венци Христов, Димитър Макриев и Пламен Крумов, отправят, засвидетелствайки подкрепата си към проекта на асоциация "Докосни дъгата".

Ще припомним, че водещите футболни клубове у нас и асоциацията казаха "Да на спорта, не - на агресията" през август, когато се проведе третото издание на Националния детски диабетен лагер "Докосни дъгата" в СОК "Камчия". Тогава Левски, ЦСКА, Лудогорец, Славия, Дунав, Черно море и Ботев се обединиха и дадоха нагледен пример за толерантност, заставайки рамо до рамо в името на каузата на асоциацията. Сега, "Арда" става първият тим от Втора професионална лига, който се включва в проекта.

В рамките на мероприятието в Кърджали тази неделя ще бъде дадена и купата на асоциация "Докосни дъгата" на личност, която има съпричастност към проекта "Младите хора - бъдещето на България - това сме ние". Отличието ще бъде връчено от Ангел Стойков (селекционер на националния отбор за младежи до 19 г) и легендарния Георги Димитров - Джеки.

Асоциация "Докосни дъгата" с председател д-р Денислава Ангелова и Министерство на младежта и спорта от няколко месеца работят успешно над проекта "Младите хора - Бъдещето на България - това сме ние". Сред основните му акценти са здравословния начин на живот, превенция на различните форми на зависимости и борбата срещу агресията.

 

Треньор се върна в Арда (Кърджали)

Треньор се върна в Арда (Кърджали)

Става дума за кондиционен специалист