Бившият български национал Зоран Янкович, който сега е помощник-треньор на националния отбор на Тайланд, разкри интересни подробности от кариерата си и как е стигнал до това, да получи български паспорт.

"Ако не си играч на Партизан или Цървена Звезда, нямаш никакъв шанс да играеш в сръбския национален отбор. Затова отидох да играя в България, в Литекс. Там собственикът на клуба Гриша Ганчев е много близък с властта и ме направи български гражданин".

"За него беше много лесно, а и аз не бях играл за Сърбия. А и исках да играя за националния отбор на България. Както казах, беше почти невъзможно да стигна до представителния тим на Сърбия", сподели Янкович пред изданието.

Ексклузивно: ЦСКА почти си върна емблемата! Гриша Ганчев извади внушителните 8 000 000 лева, остава да ги плати!
Обновена

Ексклузивно: ЦСКА почти си върна емблемата! Гриша Ганчев извади внушителните 8 000 000 лева, остава да ги плати!

Кюстендилеца ще участва с фирма

"Да си кажа честно, първоначално се чувствах странно на тренировъчния лагер на България, беше ми малко некомфортно. Все пак бях чужденец. Но всички ме приеха добре и после ми стана супер", заяви още бившият нападател.

Той беше част от едно от най-талантливите поколения на българския национален отбор и разкри какво е да си съотборник с футболисти като Мартин Петров, Стилиян Петров и Димитър Бербатов.

ЦСКА: Вижте всички оферти за емблемата, спечелена от нас!

ЦСКА: Вижте всички оферти за емблемата, спечелена от нас!

Предложението на Газдов е под номер 3

"Тогава имаше невероятни играчи, особено Стилиян Петров. Той винаги говореше с мен, питаше ме за абсолютно всичко. Стенли е страхотен приятел. Голям приятел е и с Димитър Бербатов, но е различен от него. Това е така, защото Бербо обича да стои доста често сам".

"Всички мислят, че Димитър е мързелив играч. И ако му гледаш тренировките, вярно може да придобиеш такова впечатление. Но той е велик футболист! Притежава толкова невероятна техника, че не му се налага да тича. Останалите тичахме за него", споделя още Янкович с усмивка.