Бившият футболист на Левски Жоаозиньо говори пред dsport.bg за своите впечатления преди мача между Лудогорец и ЦСКА (Москва) от турнира Лига Европа. Той има 105 мача и 16 гола за "сините" от София, а сега е футболист на руския Динамо (Москва). 

Щастлив ли се чувстваш в Динамо? Става въпрос за голям клуб с традиции.

- Така е. Играя в голям отбор и голям клуб. Много съм доволен, че попаднах тук. Надявам се да остана и през следващата година. 

Колко е дълъг твоя договор с Динамо?

- Моят договор тук е до лятото на 2020 година. 

И какво смяташ да правиш следващата кампания? Имаш ли желание и възможност да се завърнеш в Левски?

- Сега не знам абсолютно нищо, защото имам договор с Динамо (Москва). За напред не знам, нека видим какво ще ни предложи бъдещето.

Тази седмица има мач от груповата фаза на Лига Европа между Лудогорец и ЦСКА (Москва). Какво ще ни кажеш за отбора на руснаците?

- ЦСКА е много добър отбор, който е изключително млад. Те са млади, но и много добри. Смятам, че ще стане много интересен мач.

Когато ти играеше в България Лудогорец беше в ниските дивизии, знаеш ли нещо за тях в момента?

- Помня, че след като напуснах България те влязоха в първа дивизия. Преди две-три години бяха много силни. Играеха често в групите на Шампионската лига. Сега явно не е така, защото играят в турнира Лига Европа, но и това е добро ниво. Те са добър и интересен отбор и заради това мисля, че ще стане отличен мач.

Лудогорец е клуб с много голяма история по отношение на бразилците. Познаваш ли се с някои от тях?

- Не се познавам с някой лично. Играли сме мачове срещу тях с отбора на Краснодар. Разговарял съм с Марселиньо тогава. Понякога ги гледам в мачове от българското първенство. Това ми е контактът с тях. Имат добри играчи. Интересно е, че Лудогорец всяка година привличаше бразилци. 

Кои са най-добрите футболисти на ЦСКА (Москва)?

- Имат наистина много добри футболисти. В средата на терена е много добър Никола Влашич. Много силно играе в атака и Чалов. Марио Фернандес, който играе като десен бек също е много силен. Говорим за един отбор с много добро качество. Те са един много опасен отбор. 

ЦСКА (Москва) ли е явният фаворит тогава?

- Не, няма фаворит. Очаквам да стане един много хубав мач. Лудогорец има предимството, че ще играе вкъщи, но си мисля, че ЦСКА (Москва) има повече възможности да победи.

За финал искаш ли да кажеш нещо на феновете на Левски, ако искаш на български или вече си забравил езика?

- Помня малко от езика, но искам да знаят, че ги помня и ги поздравявам. Поздравявам ги, защото помня как ни подкрепяха, когато играех в Левски и знам, че го правят и сега. 

Благой Георгиев: Лудогорец е по-добър от ЦСКА и ще победи

Благой Георгиев: Лудогорец е по-добър от ЦСКА и ще победи

"Никой ме бива да подценява Славия"