Дербито между ЦСКА и Левски, което е насрочено за 26 септември, неделя, от 16:30 часа, ще се проведе пред максимум 12 824 зрители, изчисляват колегите "Тема спорт". Това стана ясно, след като вчера бе приета заповед на здравното министерство във връзка с разпространението на коронавируса в България.

Тя гласи, че вместо досегашните 50% на спортните събития на открито ще бъдат допускани зрители до 30% от капацитета на седящите места на съоръженията.

ЦСКА с толкова мачове в Европа този сезон, колкото Левски в последните четири участия

ЦСКА с толкова мачове в Европа този сезон, колкото Левски в последните четири участия

"Сините" с издънки в последните 10 години

Освен това всички сектори за правостоящи ще бъдат затворени. Такива са гостуващите трибуни на почти всички родни стадиони, както и секторите на най-страстните привърженици на ЦСКА и Левски.

WINBET - победата е на един клик разстояние! (18+)

Спортните състезания на закрито пък ще се провеждат при затворени врата. Заповедта влиза в сила от 7 септември, вторник, и е със срок до 30 октомври. Това означава, че ще обхване и домакинствата на "армейците" срещу Бодьо/Глимт и Зоря Луханск от Лигата на конференциите.

Припомняме, че преди две седмици в сила влезе и заповед, която позволява използване на пълния капацитет на стадионите и спортните зали у нас, но само ако 100% от персонала и посетителите имат сертификат за ваксина или преболедуване, или отрицателен PCR тест до 72 часа преди събитието. Разбира се, на практика това у нас сега е невъзможно.

Рестрикциите провалят атмосферата на пловдивското дерби

Рестрикциите провалят атмосферата на пловдивското дерби

Едва 1800 човека ще гледат на живо Локо - Ботев