Замeстник-министърът на младежта и спорта Ваня Колева откри фотоизложба, показваща част от най-паметните моменти от Световното първенство по футбол в Русия.

Мануел Нойер: Трудно е, но вече трябва да забравим за провала в Русия

Нойер: Трудно е, но вече трябва да забравим за провала в Русия

"Анализът на цялата ситуация ни бе представен миналата седмица"

Жителите и гостите на столицата имат възможност да видят 70 фотографии, изложени в Руския Културно-информационен център. Те са запечатани през обективите на две от големите имена на спортната фотография в Русия Андрей Голованов и Сергей Киврин, с помощта на българската фотоагенция Start-photo в лицето на Костадин Андонов.

Снимка 382116

Източник: ММС

"За мен е удоволствие да присъствам на тази изложба, която ни представя погледа върху отминалото Световно първенство по футбол в Русия, което премина на изключително високо ниво и беше отлична реклама за страната пред света. Както прекрасно знаете, през месец септември България пък бе домакин на три Световни първенства в олимпийски спортове - по волейбол, гребане и художествена гимнастика. За тях у нас по покана на министър Кралев беше и руският му колега Павел Колобков и ние се гордеем, че получихме отлични оценки за организацията им от президента на Международния олимпийски комитет Томас Бах и всички чуждестранни гости", заяви зам.-министър Ваня Колева.

Снимка 382115

Източник: ММС

Тя подчерта, че с тези събития България и Русия са били във фокуса на целия спортен свят и са успели да се докажат не само като гостоприемни домакини с богати спортни традиции, но и да покажат красотата на двете държави.

"Спортът обединява, носи послания за равенство, толерантност, честна игра и спомага за единението между народите. И аз благодаря на тримата фотографи за възможността да видим техния поглед върху едно изключително мащабно спортно събитие, каквото безспорно беше Световното първенство по футбол", завърши Колева.

Снимка 382118

Източник: ММС

На откриването на изложбата присъстваха още двукратният олимпийски шампион Петър Киров, легендарният футболен треньор Димитър Пенев, ръководителят на Руския културно-информационен център Павел Журавльов, множество спортни деятели и гости.

Снимка 382117

Източник: ММС