Треньорският дуел между Златомир Загорчим и Станислав Генчев е твърде отскоро и няма натрупване, но не така стоят нещата в отношенията между двамата, пише "Тема спорт".

Заги е бил наставник на Генчев в Литекс през есента на 2013 година. Тогава халфът се завръща в Ловеч след престой в Лудогорец. Сърбинът обаче тогава налага други двама в средата на терена - Симеон Славчев, който днес е в Локо София, и Александър Цветков.

Станислав Генчев: За нас е добре, че Ради Кирилов вече не е в Славия

Станислав Генчев: За нас е добре, че Ради Кирилов вече не е в Славия

"И няма да се изправи срещу нас сега"

Заги и при оранжевите следва линия с млади състезатели, както в Славия. Генчев реално е дори и четвърта опция за поста, след като и Джемал Берберович е използван като вътрешен полузащитник. Това довежда до напускането на Станислав през зимата и през пролетта на 2014-а е част от кипърския АЕЛ Лимасол, а после през 2014/15 рита за... Славия. През 2005-а за много кратък период двамата са част от Литекс.

По отношение на треньорския сблъсък Заги и Генчев имат два мача един срещу друг. На 15 декември Славия прави 1:1 с Лудогорец, който е воден временно от Станислав, преди поста да поеме Павел Върба.

Преди близо година белите надиграват разградчани с 1:0 в София, като Генчев този път е по заместване, защото Валдас Дамбраускас е положителен за коронавирус.