Офанзивният халф Юлиан Ненов е роден на 17 ноември 1994 година. Той е юноша на ЦСКА, но за първия отбор на "червените" записва едва няколко минути в официален мач.

След това кариерата му минава през Чавдар (Етрополе), Дунав, Берое, Монтана, а в момента защитава цветовете на Ботев (Враца).

Той е син на бившия вратар на "армейците" - Румен Ненов, който напусна този свят преди 4 години. Днес Юлиан излиза срещу родния си клуб.

Пред "Тема Спорт" той разкри какво очаква от двубоя. Юлиане, през 2012-а дебютира в професионалния футбол с екипа на ЦСКА.

Какво си спомняш от този мач?

- Приятен спомен е. Винаги се връщам с умиление към него, защото за първи път стъпих на терена в официален мач при мъжете. За жалост тогава играх само няколко минути и след това потърсих късмета си другаде. Спомням си, че играехме в Своге срещу Миньор (Перник). Клубът имаше проблеми и не можеше да картотекира 12-13 играчи и се наложи няколко от юношите да попълним групата. Треньор беше Стойчо Младенов и победихме с 4:1.

Йоан Бауренски: Ще дойде времето да играя в ЦСКА, победите над Левски са сладки

Йоан Бауренски: Ще дойде времето да играя в ЦСКА, победите над Левски са сладки

"Ако ЦСКА ни подцени - това може да им коства много"

Сега отново излизаш срещу родния си клуб и срещу Стойчо Младенов...

- Вече свикнах да играя срещу ЦСКА. Имам доста мачове срещу "червените", а и съм ги побеждавал два пъти с Дунав. Винаги когато играя срещу тях, а дори и срещу Левски и Лудогорец, е по-специално, защото това са водещите отбори на България и искаш да се докажеш.

От Ботев (Враца) си тръгнаха почти всички по-опитни футболисти и въпреки това стартирахте добре. Каква е рецептата?

- Да, отборът се подмлади. Това бе едно от идеите на ръководството. Може би много хора не ни брояха за живи, както се казва, но с доста тренировки и работа ги опровергахме и успяваме доста успешно да се противопоставяме на всеки един отбор. Именно в това е рецептата - труд, себераздаване, агресия. Имаме подкрепата на треньора, шефовете и феновете, а това ни дава сила.

Към този момент сте в средата на таблицата. Ще успеете ли да се задържите далеч от опасната зона?

- Това е целта ни - да сме възможно по-напред в класирането и да не чакаме последния мач, както миналия сезон, когато играхме бараж. Вярвам, че имаме сили да се справим.

С какво можете да изненадате и надиграете ЦСКА?

- Със сигурност ще създадем много проблеми на ЦСКА. Едва ли ще ги изненадаме с нещо, но с колектив, здрава битка и футбол, разбира се, ще се опитаме да им се противопоставим и да вземем нещо от този мач. В такива битки място за сантименти няма.

ЦСКА идва от "Олимпико" на "Христо Ботев" - очаквате ли подценяване от тяхна страна?

- Не съм сигурен дали ще има подценяване, след като Стойчо Младенов е треньор, той няма да го позволи. Те имат нужда от победа, защото преследват своите цели. В последния кръг направиха 1:1 със Славия на "Армията". Ние ще подходим с уважение към тях, но без страж и ще излезем да се надиграваме.

Успяхте ли да се вдигнете след тежкото поражение в миналия кръг? Какво ви каза Моралес?

- В последния мач за жалост каквото можеше да се обърка, се обърка. Треньорът през седмицата ни успокояваше и ни вдъхваше кураж и увереност и опитваше да ни помогне, колкото се може по-бързо да забравим двубоя с ЦСКА 1948. Според мен успяхме и с нетърпение чакаме сблъсъка с ЦСКА, за да покажем, че онази загуба е била случайност.