Спортният министър Радостин Василев обяви подробности за стоителството на нов стадион на ЦСКА и поясни ситуацията с този на Левски.

Юристът категоричо заяви, че "червените" трябва да финансират изцяло ново спортно съоръжение, а държавата само ще помогне документално. "Сините" пък искали козирка за Сектор "А", която да е финансирана от министерството, но Василев сподели, че това няма как да се случи.

"Трябва да питате ЦСКА, защото от тях зависи строителството. Взехме решение, ангажирахме и кантора, че ние като притежаваме един нефункционален имот и искаме някой да го изгради, сме готови да го предоставим. Те да предоставят инвестиционен план и проект, а ние като министерство ще извадим документите. Те трябва да го изградят със собствени средства.

Радостин Василев: Не приемам Борислав Михайлов за президент на БФС, има ли основание - отнемаме им лиценза

Радостин Василев: Не приемам Борислав Михайлов за президент на БФС, има ли основание - отнемаме им лиценза

"Имат пряк финансов интерес да управляват тази институция"

Подписахме анекс към договора за наем, с което има крайни срокове за инвестиционен план и проект за стадиона, който струва милиони. С общината сме уточнили какви подходи ще има, тъй като това е парк. Ние ще спазим закона и се надявам инвеститорът да си спази ангажимента", заяви той пред "Евроком".

"Левски има спешна нужда от козирка, само че искат да я направи държавата. А държавата към момента не е предвидила средства за строителство на стадиони. Сега ще разработваме тепърва програма за помощ на футбола. А пловдивските отбори? 25 милиона, дадени от държавата - няма ги. Местната власт е отговорна за тази разруха", завърши по темата министър Василев.