Десет футболисти спорят за първото място в традиционната анкета Футболист на година, обявиха организаторите. В 52-ото издание на допитването са номинирани общо 25 футболисти в трите основни категории. Наминации и в трите категории има националът Георги Миланов.

В анкетата за Футболист на България за 2012 година номинации имат 10 футболисти – това са Владимир Гаджев, Димитър Бербатов, Иван Иванов, Николай Михайлов, Станислав Манолев, Георги Миланов, Емил Гъргоров, Ивелин Попов, Светослав Дяков и Стилиян Петров.

В категория за Най-добър футболист на "А" група спортните журналисти са посочирли 35 футболисти, като десетте номинирани с най-много гласове са: Базил де Карвальо, Георги Миланов, Иван Цветков, Мирослав Иванов, Светослав Дяков, Владимир Гаджев, Емил Гъргоров, Марселиньо, Мишел Платини и Станислав Генчев.

В категорията за Откритие на годината са посочени 19 играчи, а петимата номинирани са: Антон Карачанаков, Георги Китанов, Тодор Неделев, Антонио Вутов и Георги Миланов.

Победителите ще бъдат обявени на церемония на 27 декември. Патрон на събитието е легендата на Левски и четирикратен участник на световни първенства с националния отбор - Добромир Жечев.

Церемонията ще има и благотворителен характер, като сред участниците в събитието ще бъдат децата от дома за деца лишени от родителска грижа "Олга Скобелева" в Пловдив.