Бившият ни национал Владимир Манчев беше специален гост на събитието "Ла Лига - испанският футбол и България", на което сподели, че българското първенство доста изостава от европейските и скоро няма как да го достигне.

Димитър Бербатов става помощник-треньор на Любо Пенев в ЦСКА?

Димитър Бербатов става помощник-треньор на Любо Пенев в ЦСКА?

"Червените" вече са отправили покана към футболиста

"Имах късмета да играя в Ла Лига в една друга епоха, когато нивото чисто организационно не бе това, което е в момента. Сега виждам един много голям прогрес, най-вече в мениджмънта, маркетинга, в организацията на целия продукт, който е създаден. Мисля, че много добре се справят и настигат Висшата лига. 

Каквото и да си говорим, ние скоро няма как да се доближим до европейските първенства. Особено по начина, по който се администрира и ръководи първенството. Много сме далеч като инфраструктура, като организация, като кадри. Не съм оптимист от това, което виждам в последните години.

Ние трябва да извличаме опит от останалите. Няма откъде другаде да го правим. Това са най-добрите първенства, най-добрите професионалисти, най-подготвените хора. Трябва да пращаме хора да се учат там, да се развиват и да се връщат обратно тук в България. Трябва да се инвестират средства в обучения и знания и съоръжения, които поне малко да приличат на тези в Европа. За да бъдем конкурентни трябва страшно много работа. Защото изоставаме, да не кажа със светлинни години, но с много години назад", коментира Манчев.