Велислав Вуцов се върна назад в спомените си и разказа как Христо Стоичков си е осигурил "Златната обувка" в последния кръг на сезон 1989/90. 

Тогава Славия побеждава ЦСКА с 2:1, а Камата бележи своя гол №38, с което се изравнява със звездата на Реал (Мадрид) по онова време Уго Санчес за приза.

Христо Стоичков официално представи своята автобиография

Камата представи своята биография и заяви: Не мога да бъда с маска, трудно написах редовете за "голямото предателство"

"В книгата ми не съм спестил на никому нищо! Не се връщам назад"

"Ние играехме за медали, а ЦСКА вече беше шампион. Любо Пенев вече беше във Валенсия, а Емо Костадинов не игра в мача. Помня, че "чертвените" излязоха с по-експериментален състав. В тунела преди срещата Христо беше нервен. Каза: "Ей, копелета, помагайте". Знаеше се, че испанският шампионат е свършил и Санчес е приключил с 38 гола. На Ицо му трябваше един, за да вземе "Златната обувка". И аз реших да помагам.

Влязох като луд в краката на Славчо Илиев от ЦСКА. Класическа дузпа, в днешно време щях да получа за нея и два червени картона. Направо го отнесох. Реферът обаче се доближи и каза на Илиев: "Играй, играй, играй". Даже му заяви да не симулира. И не отсъди дузпа. Ние поведохме, но Стоичков все пак достигна до гола. Имаше центриране от корнер, той успя да се пребори с рамо и през един наш защитник заби с глава топката. Хубаво попадение вкара, при това с глава, което не беше най-силната част от играта му, и си спечели честно "Златната обувка".

След мача съдията ми каза, че не е видял, че ритам Славчо. Не се сещам кой точно беше - Любе Спасов или Любен Ангелов. А аз му казах, че не само съм го ритнал, а направо съм го изнесъл.

Помня, че Ицо игра контузен. И то травма, за която всеки лекар ще препоръча да не играе. Той обаче стисна зъби, за да вкара този гол. Вече се знаеше за трансфера му в Барселона", разказа пред Sportal.bg Вуцов.

Томас Лафчис: Преди дни със Стоичков щяха да ни арестуват

Томас Лафчис: Преди дни със Стоичков щяха да ни арестуват

"Заплашиха да ни свалят от самолета"