Босът на Славия Венци Стефанов не пропусна да коментира контролата на България срещу Гибралтар, спечелена с 3:0. Президентът на "белите" не вижда голям смисъл от тази проверка. 

Той говори и за бившия президент на БФС Христо Данов, който почина вчера.

"Този мач с Гибралтар даже не го и гледах. Какъв беше този мач?! Несериозен. По-добре да бяхме играли с Куртово Конаре. Гибралтар... Самолетите им кацат на шосето. Стига глупости!", каза Стефанов пред "Спортал". 

"Бях в много добри отнешения с Христо Данов. Един етичен, възпитан човек. Дано сега е някъде на по-добро място и царство му небесно. В Ботев (Пловдив) той докара големи имена, търсеха се бързи успехи, и аз съм допускал тази грешка в началото. Много хора оставиха пари във футбола, но не оставиха следа - свършват парите, разпада се отборът, разбягват се футболистите, всичко е забрава. През годините сме говорили с Христо, бяхме приятели". 

"При него постигнахме най-големия успех в българския футбол, но този успех е резултат от работата и политиката на държавата преди 1990 година. После, когато държавата се оттегли, отидохме от втора в трета урна, после в четвърна урна, накрая може да стигнем до Гибралтар", каза още Стефанов.

Венци Стефанов: Ще бъде глупост, ако първенството спре

Венци Стефанов: Ще бъде глупост, ако първенството спре

"По-добре да се отлагат мачове, да се играят на други дати, събота и неделя, но да завършим полусезона"