Президентът на Славия и член на Изпълкома Венцеслав Стефанов говори пред медиите след срещата в базата на БФС за телевизионните права.

Ето какво каза той:

"Имаше спор, можеш ли с главата си да разбиеш бетонна стена? Сираков - все едно с извънземни разговаря. Хората му обясняват, че офертите от другите телевизии са много по-малки. Той твърди, че Левски е единственият отбор, който се гледа и другите трябва да взимат някакви нищожни средства. Аз не съм адвокат на Нова телевизия, гледам интересите на Славия. Този договор го изпълняват безупречно и получаваме едни сигурни пари, които са животоспасяващи. После и ЦСКА се обадиха. Аз ги питах на база какво ще искаш повече пари, като заради COVID-19 рекламите са в пъти по-малко.

Моите колеги са на принципа, че може аз да не съм добре, но Вуте да му е зле. Ако може Нова да не излъчва тези 15 мача на Левски, те имат право на домакинските си мачове само. Мисля, че ще се намери вариант. Изобщо безумни мотиви се изказаха. Защо не се подпише след конгреса? Ама знаем ли дали ще има конгрес? Тя продължава тази пандемия, никой не е виновен за всичко случващо се в света. Всички трябва да се обединим около нещо, максимално да има възможност да се предават спортните мероприятия и отборите да получават някакви средства. Ако за Левски и ЦСКА 400 хиляди лева не са пари, за всички други отбори това са много пари.

Пламен Марков, представителят на ЦСКА, държеше и той защо сега се подписва, защо за пет години. Ако някой може да намери рекламодател да дава повече пари, да заповяда. Домусчиев каза, че ще се откаже веднага. Единствено искам да има гаранция, че ще се плащат тези пари. Всички клубове бяха попитани и казаха "да", единствено ЦСКА и Левски имаха резерви.

Договорът за ТВ права се сключва от БФС. Събират се клубовете и се питат дали са съгласни. Хората си казват да или не, няма като децата по 10 пъти да ги питат. Ако не си съгласен, има първенство в Гърция, Турция.

Левски и ЦСКА не са казвали конкретна сума. 60% се разпределя между всички клубове поравно и 40% в зависимост от класирането. Това е било винаги досега, аз не знам каква е тази истерия. Това, че Левски е закъсал и няма пари, всички почват да питат какво става с ТВ правата. Дори 1 милион да вземат, ще ги спаси ли? Няма. Защо само да се пречи на всички останали?

Една седмица се отлага първенството. Няма нужда от Изпълком, държавата ти казва. Изпълкома не може да каже "не, не се отлага".

Фурнаджиев за ТВ правата: Само Левски и ЦСКА имат резерви по този договор

Фурнаджиев за ТВ правата: Само Левски и ЦСКА имат резерви по този договор

Вижте подробности