Босът на Славия - Венцеслав Стефанов бе един от първите напуснали сградата на БФС след края на поредната среща относно бъдещето на шампионата. Освен няколко закачки с колегите журналисти, финансовият благодетел на "белите" отрече, че футболната ни централа ще получава милиони от УЕФА. Стефанов сподели, че ако се приеме, играчите с изтичащи договори преди края на първенството, автоматично ще могат да доиграят настоящия сезон. Ето какво още каза той:

Фурнаджиев: Не мисля, че има вариант за нулева година

Фурнаджиев: Не мисля, че има вариант за нулева година

"Първенството ще приключи при всички положения, въпросът е как"

"Интелигентно момче си, виждате, че ще изхвърлят Белгия от евротурнирите заради това, че си прекратиха първенството, a вие искате и нашето да не завърши. Кой не иска!? Декларациите, като искат казват им хората - "Не участвате, заминавате". Не е обсъждана ситуацията с Георги Дерменджиев. Предполагам, че за договора на Дерменджиев има временно изпълняващ длъжността президент и той ще вземе решение, и той ще носи отговорностите".

"Чакайте, бе. Някой е казал, че ще дава пари, а вие започнахте да ги делите. На баницата много народ мераклии, всеки иска пари да вземе. Това са глупости, нищо конкретно не е казано. Милиони, милиарди, какви 600 милиона? Няма такова нещо, че ще се дават на футболния съюз пари, как да разговаряме, като такова нещо не е казано. Надявам се, че треньорите от националните гарнитури сами ще си намалят заплатите. След като им изтичат договорите преди края на сезона, те имат право да участват в клубовете си до 31 юли, ако се приеме".

Без единодушие в БФС за първенството

Без единодушие в БФС за първенството

Стефанов на различно от преобладаващото мнение?

"Миналият път пак така питахте и видяхте какво ни казаха от щаба. Как да вземем решение, след като нямаме разрешение от щаба. Не си правете илюзии. Генерал Мутафчийски да вземе решение по предложението на Крушарски да се тренира по четири човека".