Президентът на Славия Венцеслав Стефанов отговори на легендарния голмайстор Петър Жеков. Носителят на "Златната обувка" на Европа за 1969 г. заяви в печата, че познава боса на "белите" от над 50 години, още когато последният бил "бензинджия на пътя за Перник". Освен това Жеката добави, че ако спрат кранчето на Стефанов и неговият отбор щял да фалира.

Петър Жеков каза как ЦСКА може да стане шампион

Петър Жеков каза как ЦСКА може да стане шампион

Не спести думи и за Венци Стефанов

"Уважавах този човек заради футболните му успехи, но след такива изказвания не знам какво да кажа. Най-добре да пие Гинко билоба и да не се излага по такъв начин. Първо, никога не съм работил на пътя за Перник. Това е тотална глупост! Второ, аз с Жеков никога не съм водил личен разговор, не се познавам с този човек. Трето, бъдещето на Славия е светло. Четвърто, за какво кранче говори?

Каня го да дойде да пие от "кранчето" в Славия! За такъв като него имаме легенче, а не кранче. Жеков да си проветри хубаво главата, да си пие лекарствата и да не говори небивалици. И въобще по-добре да не коментира Славия този изтрещял човек. Боже, боже, боже...

Седят такива като него покрай всеки собственик на ЦСКА и чакат. При Гришата, при Гърнетата, при Томов, при Божков, при Илия Павлов. "Ние сме легенди, дай". Само това знаят. Кранче има само в главата му. Легендите на Славия са хора с достойнство, при нас няма кранчета и няма търтеи. Познавал ме той от 50 години...

Достоен човек е Димитър Якимов, него го уважавам безкрайно. Защото винаги е бил мъж на честта! Уважавам също така Димитър Пенев. Големият чичо Пенчо! Велик! Христо Стоичков, Емил Костадинов, Божил Колев, Георги Димитров. Джеки беше голям мъжкар, Бог да го прости! Стефан Божков също беше голяма личост. Авторитет. А този седнал за кранчета да говори.

Ще кажа на Петър Жеков, че именно "кранчетата" от "Армията" отнеха поне на три пъти шампионската титла от Славия. Говоря за онова време, когато зад ЦСКА беше генерал Добри Джуров. Той забравя ли ги тези неща? Жеков цял живот кранче чака, не знае как се управлява футболен клуб, не знае как се харчат пари за отбор. Да не коментира неща, които не са му в компетенцията", каза Венцеслав Стефанов за "Спортал".