Президентът на Славия Венцеслав Стефанов говори пред "Спортал", където коментира изказването на старши треньора на ФК ЦСКА 1948 Любослав Пенев относно системата VAR в България.

Наставникът разкритикува използването на видео системата у нас, като според легендарния нападател българските рефери разчитат прекалено много на VAR.

"Смятам, че Любо е прав. Съдиите си измиват ръцете с ВАР - единият видял така, другият иначе, чака се какво ще им кажат от стаичката. Този видял едно, онзи - друго. Получава се една колективна безотговорност. Абсолютно е така!

Отделно се накъсва играта твърде много, футболът не е тенис, където един човек опитва да прехвърли топката от другата страна на корта. Тук имаме 22 души на полето, динамиката е съвсем различна, говорил съм с различни световни капацитети - и те са на същото мнение, например Алекс Фъргюсън ми го е казвал.

Един съдия затова е съдия, за да отсъжда, да носи отговорност за решенията си. Съдия! Иначе, както казва Любо, да слагат роботи и вече да не им казваме съдии, а регулировчици. Като онези от КАТ на кръстовищата.

Ще седят, ще им се задава команда и само ще ръкомахат. За това дали тези от ВАР-а чакат да им кажат по телефона какво да решат, не мога да кажа. Това ми звучи прекалено криминално, не съм се замислял толкова конспиративно върху ВАР у нас. Футболът просто вече не е същият", заяви Венцеслав Стефанов.

Любо Пенев: ВАР, ВАР, ВАР! По-добре да слагаме 4 робота и да правят каквото им кажат от катафалката

Любо Пенев: ВАР, ВАР, ВАР! По-добре да слагаме 4 робота и да правят каквото им кажат от катафалката

"Прекалено много изкуствен интелект"