Президентът на Славия Венцеслав Стефанов даде своето мнение за обръщението на Левски към Бойко Борисов. "Сините" искат държавата да им помогне. Левски е във финансова криза.

"Какво значи държавата да кредитира директно Левски?! Имам представа как се кредитира - за да теглиш кредиш, трябва да имаш някакво обезпечение. При Левски обезпечението са въздушните имоти. Някакви бъдещи, не знам какво, не знам що, само добри намерения и нищо конкретно.

Смятам, че ако държавата помага на Левски и има такива кредити, и ние ще искаме един такъв кредит, защото имаме нужда. Прекалено много се преекспонира какво става с Левски. Чакайте, има и други отбори - Славия, ЦСКА, Локомотив (София). В края на краищата всички на тази земя би трябвало да имаме еднакви права и еднакви задължения.

Ние спазваме своите задължения, редно е и колегите да спазват своите. Който не ги спазва, ще си понесе съответното наказание. Не може за едни да бъдеш майка, а за други - мащеха. Преди няколко години Пирин (Благоевград) го изгониха от елита за 40 000 лева. Литекс го пратиха в "Б" група, когато извадиха отбора. Локо (София) фалира за два милиона лева.

Искам както ние си плащаме данъците, така всички да ги плащат. Всеки да си носи последствията! Феновете на Левски вместо да искат помощ от държавата, да потърсят отговорност от тия, които са профукали тези пари. Който е злоупотребил, да си носи последствията. Не може едните да бъдат изрядни и да цепят стотинката надве, търсим какви ли не варианти, а други пишат да дойдат "седмиците". Ако трябва, нека дойдат и "осмиците". Чакат да се изсипят едни милиони и да се харчи безстопанствено. Нека видим кой е харчил и къде са парите!

Славия няма задължения, това може да се провери в НАП. Трудно ни е, търсим варианти, а в Левски става въпрос за 30-40 милиона лева злоупотреби. Покрай предишния собственик бях чул едни цифри, между 30-40 милиона. Това е нещо страшно", каза той пред "Спортал".

Левски с официална молба към Бойко Борисов за финансова помощ от държавата

Левски с официална молба към Бойко Борисов за финансова помощ от държавата

"Ежемесечните разходи, задълженията и заплатите на футболистите, не са по силите на никоя публика"