Президентът на Славия Венцеслав Стефанов отново се изказа за Левски. В типичния си стил, той коментира днешната пресконференция на "Герена", на която бяха представени част от експонатите и документите, които доказват, че Левски е основан на 10 май 1911 година.

"Едно нещо мога да ви кажа. Смешно е това, което виждаме. Ти си създаден през 1911, а си регистриран през 1914. Какво си правил три години? Пасял си овцете на "Герена". Ако искат да се напишат 1909. Ако искат и 900-ата година да се напишат. Може и преди Христа. Ние имаме осем папки с документи. Той ми размята едно хвърчащо листче и това е историята на Левски. Срамота е. Обидно е за хората. Този документ може да преобърне историята на футбола в България. Може ли това да бъде официален документ?

Можете да предложите този ден да стане национален празник. Можем да го включим догодина в националните празници. Смешна работа. Няма значение кой кога е създаден. Документи ясно и точно говорят. Регистрацията на Славия е 1913 година. На тази дата ние смятаме, че Славия е роден и регистриран", каза Стефанов пред "Спортал".

Левски показа доказателства, че клубът е създаден през 1911 година

Левски показа доказателства, че клубът е създаден през 1911 година

Вижте подробности