Президентът на Славия Венцеслав Стефанов коментира пред "Спортал" актуални теми от българския футбол. В Славия се завърна Галин Иванов, а тази вечер четирите български клуба в Лига Европа излизат за своите реванши от втория квалификационен кръг на турнира. Същевременно изминаха три кръга от началото на сезона в efbet Лига и близо месец от срещата при министър-председателя и главния прокурор, на която Георги Домусчиев, Васил Божков и Гриша Ганчев дадоха дума за честен футбол.

"Галин Иванов е добре дошъл в Славия, с него се разбираме с половин изречение и много бързо уточнихме завръщането му при нас. Галин много добре познава отбора, а и знае, че в Славия ще получи възможност за изява, която може да му донесе трансфер. Нашият клуб никога не е спирал никого за трансфер и винаги сме уважавали желанието на футболистите. Освен това Галин е умно момче и не е като някои, които избират 1000-2000 лева в повече, но впоследствие си провалят кариерите. Целта пред Славия ли? Като начало сме си поставили за цел класиране в топ 6 на първенството", заяви босът на "белите" пред "Спортал".

"Иска ми се всички български отбори да продължат в Лига Европа. Смятам, че Локомотив (Пловдив) е с най-големи шансове да го направи, а също така Лудогорец. При Левски положението е най-трудно. Като че ли не им върви на нашите отбори в европейските клубни турнири. Така ми изглежда на фона на представянето на тези от другите държави. Пак казвам - дано довечера и четирите клуба преминат напред", продължи Стефанов.

"До момента в шампионата има феърплей. Смятам, че премиерът Борисов викна собствениците на тези клубове, в присъствието на главния прокурор и вътрешния министър, за да му гарантират, че привържениците няма да бъдат използвани за вандалщини. И това също се спазва до този момент - не е имало хулигански изстъпления, което е важно за публиката. Няма вандали, няма наркомани. Едно време се събирахме само футболните хора, обещавахме си феърплей, честност, но някои още на вратата нарушаваха думата и започваха по своя начин", каза още шефът на Славия.

"За близо 30 години държавата не заби нито един пирон на някой стадион. Изключение е само премиерът Борисов. Всички други преди него нехаеха за спорта и футбола. Лучано смени едни седалки на Националния стадион "Васил Левски", удари една боя и сложи някаква дограма, но вижте какъв стадион направиха румънците. При нас - нищо не се направи дълго време. Сега Борисов се е заел, помага се на клубовете - за терени, осветление, школите. Това е пътят и заслужава адмирации. Дано се направят два нови стадиона, защото българският футбол има нужда от това. Борисов работи правилно и помага на българския спорт", добави Стефанов.

Официално: Галин Иванов се завърна в Славия

Официално: Галин Иванов се завърна в Славия

31-годишният футболист отново ще облече белия екип