Победа в поредния си мач от първенството на Футбол 7 в столицата, организирано от ЗС на БФС, записа отборът на Възраждане 2020 (родени 2010 година). Малките таланти на треньора Йордан Димитров се наложиха с 3:1 над солидния тим на Спортион, който е сред приятните изненади на шампионата.

След нелепата загуба с 0:2 в миналия кръг от Спартак, играчите на Възраждане 2020 влязоха пределно мотивирани в мача. В първите 15 минути те имаха пълно превъзходство и поведоха с 2:0 след хубави голове на Андрей Стоянов и капитана Ясин Сали. След това "възрожденците" запазиха преднината си през втората третина на мача.

В заключителните 15 минути отборът на Спортион успя да намали резултата и опита обрат, но солидната игра в защита на Възраждане 2020 не позволи това да се случи. Секунди преди края на мача капитанът Ясин Сали се възползва от грешка в защитата на Спортион и окончателно подпечата победата - 3:1.

"Доволен съм от абсолютно всички деца, които взеха участие в мача. Мисля, че първите ни 15 минути днес са най-добрите на този отбор в последната година. Всички се раздадоха максимално и затова ликуваха заслужено с тази сладка победа. Продължаваме да работим все по-усърдно и да израстваме като футболисти и личности. Поздравявам и всички родители, които са с нас и ни подкрепят постоянно", заяви Йордан Димитров, който е считан за един от най-перспективните ни млади треньори в момента. Утре от 9,00 на стадион "Раковски" набор 2009 на Възраждане 2020 ще играе срещу отбора на Елит в мач от първенството на Футбол 9.

Възраждане 2020 с нова победа в първенството на Футбол 9

Възраждане 2020 с нова победа в първенството на Футбол 9

Тимът надви Арес с 1:0