Отборът на "Възраждане 2020" постигна драматична победа с 6:5 над РД Спорт в поредния си мач от първенството на Футбол 9 в София. Родените през 2009 година таланти на треньора Йордан Димитров подходиха прекалено аристократично към противника и допуснаха мачът да се "закучи", след като набързо поведоха с 4:0 през първото полувреме.

Резултатът бе открит още във втората минута от Денислав Пейчев, последваха две попадения на Георги Сапунджиев. Ясин Сали влезе от резервната скамейка и направи резултата 4:0 малко преди края на полувремето. В този момент очакванията бяха за разгромна победа в полза на "Възраждане", но вместо това се стигна до 4:4. Отборът на РД Спорт намали от дузпа преди почивката и реализира три попадения в началото на втората част.

В този труден момент отлично заигра нападателят Мартин Шопски, който с два гола успя да убие напълно интригата в мача - 6:4. В последните секунди РД Спорт стигна до още едно попадение, но за повече нямаше време.

"Не съм доволен от отпускането на децата при 4:0. Трябваше много по-рано да решим изхода на срещата. Продължаваме да работим упорито и да се развиваме. Съжалявам, че родителите не могат да наблюдават децата, но такива са реалностите в този момент. Най-важното е да сме здрави", заяви след мача треньорът Йордан Димитров, който е считан за един от най-добрите млади специалисти в България.

Преди този мач в базата на "Уинбет Арена" Елит разгроми с 5:1 пълния аутсайдер в групата "София Спорт".

Възраждане 2020 с нова победа, разправи се мощно със София Спорт

Възраждане 2020 с нова победа, разправи се мощно със София Спорт

Начало на головата серия даде Георги Сапунджиев в 10-та минута