"Заедно на Терена" - една уникална инициатива на фондация Множествена склероза България, съвместно с български футболни отбори - в подкрепа на пациентите с диагноза множествена склероза (МС) и миастения гравис (МГ) стартира още в този кръг на шампионата.

Целта на кампанията е да се увеличи информираността в нашето общество за тези две заболявания. Да се повиши приемствеността и толерантността към пациентите от близки, приятели, колеги и работодатели. Да подобри условията на живот и труд на хората с тези две заболявания, чрез подпомагане на дадени лица в частност и/или чрез дарения към фондацията за осъществяване на проектите със съществена значимост за тях.

Фондацията търси финансова подкрепа за реализацията на десетки идейни проекта, продиктувани от нуждите на пациентите. На 22.11.2020 ще се проведе първата част от кампанията "Заедно на Терена" със сърцатите и подкрепящи пациентите с диагноза МС и МГ футболисти от отборите на Локомотив (Пловдив) и ФК ЦСКА 1948. Това ще се осъществи в град Пловдив на двубой от 13 кръг между двата тима, които ще премерят сили на терена.

"Хората с тези две диагнози са в непрекъснат двубой с болестта. Много често тя дава превес, но важното е да останем хора, защото всички заедно, дори и не само на терена, можем да намалим сивотата в живота на хората с диагноза. Използвайки тази спортна трибуна и голямата аудитория, се надяваме на финансова подкрепа за реализацията на идейните си проекти, с които знаем и вярваме, че можем да подобрим качеството на живот на много от нас", казват от фондация Множествена склероза България.