Старши треньорът на ФК ЦСКА 1948 Валентин Илиев говори след обрата и победата на неговия отбор с 2:1 срещу Ботев (Пловдив).

"Успяхме да спечелим благодарение на показания характер в края на двубоя. Първото полувреме беше равностойно. Правихме грешки и това бе причината противникът да има контраатаки и голови ситуации. Така получихме и гол. Със сигурност не е красивата победа, за която мечтае един треньор, но най-важно е, че победихме. Има още един двубой и всичко зависи от нас", сподели наставникът на ФК ЦСКА 1948.

ФК ЦСКА 1948 докосва европейския бараж след късен обрат срещу Ботев (Пловдив) в Бистрица

ФК ЦСКА 1948 докосва европейския бараж след късен обрат срещу Ботев (Пловдив) в Бистрица

Ето как се разви двубоят

"Така или иначе не ни устройваше равен, първото полувреме поради липсата на удари, предпочетохме да сменим схемата на игра. Съвкупност е от младост и напрежение, както и желанието за победа и шанс да играем в Европа. Всеки един го иска и това влияе психилогически. Ако искаме да играем на високо ниво, един ден трябва да играем под напрежение. Никога не съм го приемал това като оправдание. Един отбор, който няма цели и не гони нещо, то не виждам как може да вървиш и достигаш някакви върхове, било то на европейско ниво или национално", каза още Илиев.

"Вижте, аз не искам да прескачам стъпки. Има следващ мач със Славия, надявам се да се възстановим. Във футбола със страх не се играе, това не трябва да присъства в нашия отбор, независимо от целите или младоста", завърши той.