Валери Божинов вече тренира с Ботев (Враца), като пред колегите от "Нова" обяви, че голямата цел пред него е да си намери отбор в чужбина. Божигол вече мисли и за треньорска кариера, мечтаейки скоро да работи в тандем с баща си Сашо Ангелов.

"Желанието е да играя в чужбина. Има го в плановете ми. Хората тук ме обичат, уважават. Аз съм благодарен за подкрепата, за обичта, за отношението най-вече. Сърцето ми наполовина - и зелено, и синьо. Сега е важно да направя подготовка, да съм готов за новия сезон. И независимо къде ще продължа, да знам, че съм готов за себе си", започна Божинов.

"Левски за мен е нещо, което съм приел като голяма кауза. Исках да остана и да помогна с опита и с качеството, което имам, да направя така, че този отбор да се обедини и да може да е там, където му е мястото - да се бори за шампион", допълни той.

Макар все още да има години професионален футбол пред себе си, Божинов заговори за треньорски тандем с втория си баща Сашо Ангелов.

"Уча се от него, гледайки как тренира и как говори. Надявам се в бъдеше да бъдем един екип и да жънем успехи", коментира още нападателят.

Той е футболен номад и шегаджия, той е Валери Божинов

Той е футболен номад и шегаджия, той е Валери Божинов

Нападателят обича да сменя отборите си