Валери Божинов за пореден път обяви, че няма лоши чувства към Левски, въпреки нежеланата от него раздяла със "синия" клуб. Божигол потвърди, че ще продължи кариерата си в Ботев (Враца), ако не получи изгодна оферта от чужбина. Бившият национал опроверга информациите, че ще слага край на кариерата си, за да става треньор. Ето какво сподели той в специално интервю за "Дарик":

"Нормално е случват се и такива неща, като раздялата ми с Левски. Случвало се е това на много по-големи футболисти от мен. Левски ще ми остане в сърцето. Оставам си един човек, който уважава и обича клуба. Феновете доказаха, че много държат на мен и ме обичат, както и аз тях".

Валери Божинов: Не ми беше приятно, че трябваше да си тръгна така, желая успех на Левски

Божинов на раздяла с Левски: Не ми беше приятно, че трябваше да си тръгна така

33-годишният футболист днес подписа всички документи

"Дузпите ги изпускат големите футболисти. Не се притеснявам от пропуска си срещу Литекс в контрола. Важно е в официалните мачове да не се изпуска. Благодаря на кмета на Враца и баща ми за възможността да тренирам с Ботев. Надявам се да остана и да работим заедно. Дали ще остана там обаче е въпрос на време. Ако нещо излезе за чужбина, бих искал да продължа там. В България бих играл за Левски и там, където е баща ми. Благодаря на всички български отбори, които ме поканиха да бъда част от техните редици, но не мога да предам баща ми".

"Чужбина не е на всяка цена. Ако нещо излезе добро, което да ме задоволи. Със сигурност ще го помисля. Хората във Враца ме обичат и уважават. Помолиха ме да остана. Голяма обич има към мен там. Бих останал там да им помогна. Кметът Калин Каменов го заслужава, защото дава мило и драго за футбола".

"Първо, за да стана треньор, трябва да премина през много етапи. Много неща са. Въпрос на време е и усещане. В момента може би на мене ми е лесно, защото виждам нещата като футболист. Треньорът обаче има доста по-голяма отговорност и напрежение. Нека да не избързваме. Не бързайте да ме пенсионирате! Искам да играя и да радвам себе си и феновете".

ЦСКА 1948 също иска да привлече левскаря Валери Божинов

ЦСКА 1948 също иска да привлече левскаря Валери Божинов

Шансовете на "червените" обаче са доста малки