Валери Божинов разказа пред италианските медии много любопитен епизод от славната си кариера. Той сподели пред местното издание "Ил Постичипо" случка от 2006 година, когато се е разминал с трансфер в Интер. Тогава той играеше за Фиорентина, където премина от Лече.

Божинов и Бандаловски започнаха подготовка с отбор от Втора лига, не е ЦСКА 1948

Божинов и Бандаловски започнаха подготовка с отбор от Втора лига, не е ЦСКА 1948

Вижте за кой клуб става дума

"Бях си вкъщи във Флоренция и си почивах. Телефонът му звънна и човекът отсреща каза, че е Марко Бранка, тогавашният спортен директор на Интер. Реших, че някой се шегува и му затворих.

Той отново звънна и аз отново затворих. Тогава той се е свързал с агента ми Джери Паломба и с Ромуалдо Корвино и е казал да ми предадат да му вдигна. Свързахме се и той ме попита искам ли да отида в Интер и аз незабавно казах "Да".

През уикенда имахме мач Фиорентина - Киево и той ме посъветва да съм спокоен и че след края на мача ще бъде финализиран трансферът ми. Тогава се скарах с президента Дела Вале, което доведе до отстраняването ми от отбора за две седмици и така преминавато в Интер пропадна. Върнах се в игра за мача Фиорентина - Интер, който спечелихме с 2:1. На следващото лято напуснах Фиорентина и отидох в Ювентус, след като ни размениха с Адриан Муту", спомня си с умиление Валери Божинов.