Членът на Изпълкома на БФС Валентин Михов беше гост в ТВ Европа, където говори по различни теми, свързани с футбола и спорта като цяло. Той похвали министър Красен Кралев.

Ето какво каза Михов:

"Започнал съм напоследък много да говоря за Красен Кралев. Това беше първият човек, който закачи връзката с футбола. Футболът беше изолиран от държавата. И това беше заради закон от 1996 година, който задължи всички клубове да станат акционерни дружества. Генерална грешка.

Изграждането на собствена база не е практика - има едва няколко примера в света и държавата пак им помага. Да построиш стадион не е инвестиция, която може да има възвръщаемост. Министерството на спорта за първи път обръща внимание на футбола. Какво трябва да правим - стратегия. Какво пречи на всеки 10 години например да правим по една инвестиция?

17 години говоря за нуждата за мерки срещу футболното хулиганство. Така е навсякъде в Европа. Не влиза на стадиона нито един човек, който е наказан.

Отсъствието на България от големи футболни форуми се дължи не на грешен модел, а на поколението. Вижте поколението от 94-та. Бяха намерени от кадърни хора, които търсеха тези футболисти и ги развиваха. Сега имаме ако не същите, то поне почти същите футболисти, но няма кой да ги търси.

Няма да споменавам имена на школи и треньори, но не винаги най-добрите играят. Нашите си юноши - това е най-евтината работна ръка. Навремето в школата на ЦСКА не сме взимали и лев от децата, а ако наше дете идеше да играе при големите, имаше премия и за треньора му от детско-юношеската школа".

Валентин Михов: В България няма футболни артисти

Валентин Михов: В България няма футболни артисти

"Липсват ни лидерите", заяви членът на Изпълкома