Нидерландското издание "Voetbalzone" избра мача между ЦСКА и Левски за "Дерби на седмицата" в рубриката си, в която представя големите мачове в по-малките първенства.

"Скандалният мач от Първа лига между ЦСКА София и Левски София е насрочен за 7 октомври", започва материалът на нидерландците.

"Хвърляне на камъни и фойерверки по противниковия щаб, треньор, ударен със снежна топка (б.р. - Стойчо Младенов), всичко се е случвало в столичното дерби между Левски и ЦСКА. Мачът трябва да се играе на Националния стадион, за да се предотврати вандализъм. Стадион "Васил Левски" е единственият, на който могат да се съберат домакинските и гостуващите фенове, без стадионът да бъде съборен от посетители", продължава текстът.

"ЦСКА беше обявен в несъстоятелност през 2016, след като имаше дългове от над 40 милиона евро. Основаха ЦСКА и ЦСКА 1948. Повечето фенове останаха при ЦСКА София. Основните акционери на Левски Васил Божков и Георги Попов бяха арестувани в ОАЕ през 2020 по подозрение за измами и ирганизирана престъпност. Клубната легенда Наско Сираков стана мажоритарен собственик.

Почти всяко издание на дербито има контузени от фойерверки, но привържениците пазят Националния стадион непокътнат, защото и едните, и другите го уважават. Този сезон най-накрая изглежда спокойни и около двата клуба. Обещават дерби, в което отново привържениците ще допринесат с пълна сила", завърша "Voetbalzone".