Днес ще бъде обявен най-добрият футболист на България за 2020-а година. В топ 3 попадат Валентин Антов от ЦСКА, Антон Недялков от Лудогорец и Димитър Илиев от Локомотив (Пловдив). Защитникът на "армейците" е фаворит за приза, а Илиев го спечели преди година. 

ЦСКА е отборът, дал най-много футболисти на годината - 16 пъти. Първият е Стефан Божков през 1955-а, а последен за момента е Кирил Десподов - 2018-а. По два пъти триумфират Иван Колев, Георги Найденов, Димитър Пенев и Христо Стоичков. Останалите победители от "червените" са Манол Манолов, Георги Велинов, Радослав Здравков, Стойчо Младенов, Георги Димитров и Любослав Пенев. Един от най-добрите в историята на футбола ни - Димитър Якимов, никога не е бил награждаван, което е скандално. Както и Петър Жеков. 

Снимка 460142

Източник: LAP.bg

На второ място е Левски с 14 такива награди. От Асен Пенчев през далечната 1931-а година до двете поредни отличия на Георги Иванов през 2000 и 2001-а. Освен Гонзо, два пъти от Левски е избиран само Кирил Ивков. По веднъж печелят Любен Стамболиев, Васил Спасов, Георги Аспарухов, Стефан Аладжов, Павел Панов, Пламен Николов, Борислав Михайлов, Николай Илиев и Александър Александров. 

Снимка 460118

Източник: LAP.bg

След двата ни гранда е Славия с 5 награди - две за Александър Шаламанов, по една за Симеон Симеонов, Божидар Григоров и Андрей Желязков. 

С 4 е Локомотив (Пловдив) - 3 на Христо Бонев и една на Димитър Илиев, а с 3 Локомотив (София) - на Никола Котков, Румен Горанов и Атанас Михайлов. 

По веднъж трофеят е отивал при футболист на Владислав, Спартак (София), Литекс и Лудогорец. Съответно у Стоян Орманджиев, Борис Апостолов, Георги Миланов и Владислав Стоянов. 

22 пъти най-добрият ни футболист за годината е бил част от чуждестранен отбор. 

Днес обявяват Вальо Антов за най-добър футболист на 2020-а?

Днес обявяват Вальо Антов за най-добър футболист на 2020-а?

Той е фаворит