ЦСКА е лидер във временното класиране на първенството. "Армейците" водят с 4 точки на втория Лудогорец. За пореден сезон това са двата отбора, които спорят за титлата. Ясно е какви огромни пари се харчат в Разград. В ЦСКА направиха силен тим с далеч по-малко пари, дадени за футболисти. И с далеч по-ниски заплати от тези при "орлите".

Ако се доверим на авторитетния сайт transfermarkt.com, за разширения състав на Лудогорец са похарчени над 20 милиона евро! В същото време за този на ЦСКА са дадени под 3 милиона и половина евро. Виждате колко съществена е разликата. "Червените" успяват да намерят отлични играчи за ниски трансферни суми или без да плащат такава за тях.

ЦСКА е платил най-много за единственото си зимно попълнение Тобиас Хайнц - 600 000 евро. По половин милион са дадени за Джонатан Линдсет и Мено Кох. 300 000 евро е била цената, платена за Георги Йомов (не играе отдавна, чака наказание за допинг), Лазар Туфегджич и Жараир Шагоян, а 250 000 за дадения под наем Калоян Кръстев. 200 000 за Брадли Де Нойер и Дюкенс Назон, по 100 000 за Марселино Кареасо, Маурисио Гарсес, Бисмарк Чарлс и Симеон Александров, който също е преотстъпен.

Почти няма футболист от разширения състав на Лудогорец, за когото да не са платени пари на бъвшия му отбор. Ръководството на "орлите" често плаща милион и повече евро за даден играч. Такива примери са Антон Недялков - 2 милиона евро, Оливие Вердон и Игор Пластун - по един милион, Якуб Пьотровски - 1 300 000, Нонато - 1 700 000, Кирил Десподов - 1 700 000, Кайо Видал - 1 600 000... Общо над 20 милиона евро за трансфери! Но ЦСКА показа на съперника как се прави селекция за далеч по-малко пари, която да е качествена и да гарантира първото място на отбора.

5 фактора държат ЦСКА на върха

5 фактора държат ЦСКА на върха

Работата на Илич дава резултат