В резултат на предприетата от СДВР организация, не са регистрирани напрежение и по-сериозни инциденти по време на футболната среща от осмия кръг на елитното първенство на България между тимовете на ЦСКА и Левски, която се игра на Националния стадион "Васил Левски". Не бяха допуснати и сериозни нарушения на обществения ред и в столицата, информира пресцентъра на МВР.

ЦСКА и Левски не се победиха - 2:2

Вечното дерби оправда всички очаквания! Четири гола, напрежение и емоции до последната секунда!

Сблъсъкът завърши без победител

Столичната полиция е предприе всички необходими мерки за обезпечаване на реда и сигурността на гражданите преди, по време и след срещата. Посетителите на спортното събитие бяха проверявани на изградените в района на стадиона контролно-пропускателни пунктове.

Преди, по време и след приключване на футболната среща са задържани 7 души - трима с наркотици, двама със забранени предмети, един за неизпълнение на полицейско разпореждане и един за хулиганство. Трима не са допуснати до стадиона и са върнати преди срещата, защото са били във видимо нетрезво състояние.

Преди срещата има подадени 2 жалби за хулиганство от фенове. Едната от тях е свързана с инцидент в центъра на града, където фен на един от отборите, е нанесъл лека телесна повреда на жена и на едно от трите деца, с които тя е била в момента. След намесата на органите на реда е задържан предполагаемият извършител.