Българското първенство по футбол се слави като силово. Играта е изпълнена със здрави единоборства, а често мачовете предлагат много на брой нарушения и накъсвания.

Това е една от причините някои технични чуждестранни попълнения да не успеят бързо да се нагласят към подобен тип футобол у нас. Други пък се чувстват точно като у дома си и са считани за "царе" на грубия футбол. 

Не се свенят да влизат с прекомерна агресия и често си изкарват картони.

Двама са играчите, които имат по 9 жълти картона през есента у нас - Емил Виячки (Славия) и Милош Петрович (Локомотив Пд). Участвали са в по 18 мача, което прави по официално предупреждение на всяка втора среща.

Снимка 470682

Източник: LAP.bg

Все пак до сега не са си изкарвали червен картон, докато други двама герои вече бяха директно гонени по два пъти.

Бразилецът Родриго Енрике (Черно море), който има и три жълти картона в 14 срещи, а Йоан Бауренски (Ботев Вр) e с шест, два от които се превърнаха в червен. Макар на заглавната снимка нарушението да е срещу него, определно той по-често е в обратната роля.

С шест жълти и един директен червен картон пък е Реда Ребей (Ботев Пд). 

Снимка 395553

Източник: LAP.bg

Испанецът Пабло Алварес (Черно море) освен честите си голове си навлича и наказания. До момента на актива си има осем жълти картона, като два от тях се превърнаха в червен.

Осем са официалните предупреждения на футболист, за когото спирането на опасни атаки с цената на нарушение е познат приом - Светослав Дяков (Пирин). Бившият халф на Лудогорец ги изкара в 14 мача.

С едно по-мако имат Кристиан Гомис (Локомотив Пд), Юрген Матей (ЦСКА), Мохамед Брахими (Пирин) и Александър Александров (Царско село). Шест жълти картона има Радослав Цонев (Левски), но част от тях са за спорове със съдиите, а не фаулиране на съперник.

Омар Сако премина в ЛАСК (Линц)

Омар Сако премина в ЛАСК (Линц)

Футболистът премина от Берое и подписа договор за 4,5 години с австрийския отбор

Директно бяха изгонени Георги Вълчев (+5 ж.к. - Славия), Омар Сако (4 ж.к. - премина от Берое в Ласк), Светослав Вуцов (4 ж.к. - Славия), Иван Бандаловски (4 ж.к. - Царско село), Крум Стоянов (3 ж.к. - ФК ЦСКА 1948), Милан Йокич (3 ж.к. - Царско село) и др.

Това са грубияните в родния футболен елит през сезона, предстои да видим как и дали ще се променят през пролетта.

Снимка 555733

Източник: LAP.bg