Цанко Цветанов коментира бурните събития в Етър в последните дни. Един от героите от Световното първенство в Щатите е член на УС на клуба.

Г-н Цветанов, като член на Управителния съвет на Етър как ще коментирате бурята, която се стовари на стадион "Ивайло"?

- Ако трябва да съм откровен, не виждам буря. Нормално е във футбола да се случват такива неща. Имам предвид спад в играта и треньорска оставка. Аз държах на Росен Кирилов, но той е категоричен и нито аз, нито колегите ми можем да го спрем. Вижте, истината е, че Етър надскочи себе си миналия сезон и сега очакванията бяха много високи. Още повече, че тимът стартира стабилно в новото първенство. Етър в момента е в мини криза, ако мога така да се изразя, в която, вярвам, скоро ще излезе. Нека бъдем реалисти - нашият любим отбор няма как да гони огромни цели в първенството, но в същото време мястото му е само и единствено във футболния ни елит, а не в долните дивизии.

Нападателят Даниел Младенов също е обявил, че си тръгва?

- Аз не съм чул, че си тръгва. Но ако иска, да си тръгне. Само че има едно условие и то трябва да се спази. Договорът на Даниел с Етър е за още 18 месеца. Ако някой плати парите по договора, Младенов може да напусне. Никой няма да го спре. Но не и самоволно. Това се отнася за всеки един футболист с договор в клуба.

Изненада: Даниел Младенов вече не е футболист на Етър

Изненада: Даниел Младенов вече не е футболист на Етър

"Болярите" преговарят с треньор на друг клуб от елита

Утре предстои заседание на Управителния съвет на Етър. Какво да очакваме?

- Аз ще изкажа пред вашите читатели своята позиция. Тя е следната. Етър вървеше в грешната посока в последните години...

Какво имате предвид?

- Ами не е нормално клубът да разполага с 25 опитни футболисти и да не се дава шанс на младите. Опитните трябва да са по-малко и в същото време да се обърнем към младите момчета в школата на Етър. В това съм категоричен и това ще го кажа на сбирката утре. Давам пример Илиан Илиев и Черно море. Можем да се поучим от това, което той върши във варненския клуб.

Босът на Етър с позиция след сътресенията в клуба

Босът на Етър с позиция след сътресенията в клуба

Вижте я

Споменахте, че миналата година Етър е надскочил себе си, а в същото време твърдите, че клубът върви в грешната посока през последните години.

- Надскочи себе си като класиране, но не създава футболисти, а ги консумира от цяла България и чужбина. Трябва да се заложи на младите играчи и на школата. Етър е най-старият отбор в Европа. Какъв продукт правим с ветерани? Школата ни функционира добре и все ще намерим млади. Всъщност Кольо Станев е прекрасният пример - той би трябвало да бъде налаган все по-често в отбора. Скоро ще навърши 18 години, но вече дебютира за мъжете. Нормално е такива като него веднъж да играят добре, а в следващия мач - не. Напълно естествено е младите да лъкатушат, но ние трябва да се въоръжим с търпение и да им се доверяваме.

Финансово как е клубът? Защото тръгнаха неприятни слухове.

- Това са инсинуации. Клубът е добре финансово, но това ще бъде потвърдено утре, а не от мен, защото аз съм само член на Управителния съвет.

Намаляването на бройката на опитните играчи не означава ли, че ще бъде свит бюджетът за заплати?

- Не, защо да бъде свит. Това все пак ще го обсъдим с колегите, но не виждам причина парите да бъдат намалявани. Пак ще има опитни играчи, но ще се залага повече на младите. И същият бюджет ще бъде разпределен между всички тях.

Силният човек в Етър Александър Нанков също ли напуска?

- Утре ще разберем дали си тръгва...

Александър Нанков хвърли оставка в Етър

Босът на Етър хвърли оставка

Очаква се тя да бъде гласувана

Как ще коментирате боя на тренировка между помощник-треньора Тодор Колев и Иван Стоянов?

- Грозна проява. Това не бива да се повтаря. Нека не звучи като оправдание, но в моята продължителна кариера като футболист и треньор съм става свидетел на подобни сцени. Според мен треньорът трябва да сдържа нервите си. Доколкото съм запознат, Тошко Колев е изчистил отношенията си с Иван и това ме радва. Те си получиха наказанията, но по-важното е, че са разговаряли след инцидента и са ликвидирали по човешки начин проблема между тях.