Старши треньорът на ЦСКА Саша Илич получи четвъртия си жълт картон от началото на първенството и това ще доведе до наказание да не седи на пейката в следващите два двубоя на "червените" - с Локо (Пд) и ФК ЦСКА 1948. Предишното му официално предупреждение бе също в мач със Септември, когато "армейците" също победиха с 1:0, както и сега. Тогава сръбският наставник пропусна срещата с ФК ЦСКА 1948, когато и помощникът му Величко Капланович, който го заместваше край тьчлинията, също получи жълт картон за реплика.

Срещу септемврийци в този кръг Илич за първи път бе санкциониран за провинение през първото полувреме, останалите му картони бяха получени от него след почивката.

Картонът за Илич в 21-ия кръг бе 24-и за треньор от началото на сезона, като 20 от тях са за репликиране на съдийски решения, а 4 - за напускане на треньорската зона, припомня "Тема спорт".

Картон след картон за ЦСКА, Лудогорец и Левски "чисти"

Картон след картон за ЦСКА, Лудогорец и Левски "чисти"

"Червените" с 22 официални предупреждения повече от "зелените"

През сезона все още няма треньор, който да е бил гонен на трибуните с червен картон.

За натрупани жълти картони още двама наставници освен Илич изтърпяха наказания за по 1 мач - Илиан Илиев (Черно море) и Златомир Загорчим (Славия). Старши треньорът на моряците получи най-ранния жълт картон сред своите колеги - още в 21-ата минута на двубоя с Ботев (Пд) (4:3) в 7-ия кръг.

Най-много досега са картоните за треньорите на ЦСКА - 5, четири са за хората от треньорския щаб на Черно море, като прибавим и официалното предупреждение за помощника на Илиев Петър Костадинов при 2:1 над Ботев (Bp) в 12-ия кръг.

Треньори на 4 от отборите в елита все още не са били санкционирани с картони - Левски, ФК ЦСКА 1948, Локо (Сф) и Хебър.