Треньорът на Сливен Драголюб Симонович води незаконно отбора в „А" група. Той няма никакъв лиценз, макар че БФС изисква за този пост най-високата категория „Про".
Председателят на Техническия комитет към БФС Павел Панов съобщи пред „7 дни спорт" , че случаят вече се разглежда.

Симонович, под чието ръководство Сливен се върна в "А" група след 14 години в долните дивизии, формално се води спортно-технически директор на Сливен в протоколите за мачовете, а в официалния сайт на клуба fc-sliven.com е вписан като главен мениджър. По документи старши треньор е Георги Дерменджиев.

Дори и в Сливен обаче не крият, че Симонович води подготовката на отбора. Той дава указания от скамейката по време на мачовете и се явява на треньорската пресконференция след тях.

Самият Йордан Лечков също потвърди пред "7 дни спорт" вчера, че Симонович на практика изпълнява функциите на старши треньор на отбора.

Според регламента дипломите за треньор се издават от треньорската школа по футбол към НСА, а самият лиценз и разрешението за работа като старши треньор идва от Техническия комитет на БФС.

Проблемът със Симонович се е появявал и в чужбина, при това с много известни имена. В Испания имаше протести при ангажирането на Йохан Кройф в Барселона именно заради липса на изискваната диплома. По същата причина Лотар Матеус не може да си намери работа в Германия и работи в чужбина, където изискванията са по-либерални.