Тейнур Марем официално не е футболист на Славия. Президентът на клуба Венци Стефанов взе решение да освободи няколко от играчите, а сред тях попадна и бившият бранител на Дунав и Царско село.

Той е амбициран да остане в Първа лига и през следващия сезон. Ето какво каза състезателят в интервю за gol.bg:

Каква е ситуацията около теб? В медийното пространство се заговори, че разтрогваш със Славия по решение на ръководството, но все още няма информация в техния сайт за това дали сте се разбрали и всичко е наред?

- Да, вече съм свободен агент. Разбрахме се и разтрогнах договора си със Славия. Гледам само напред и искам да продължа да се развивам и да остана в Първа лига. По мое мнение това са нормални неща във футбола и няма абсолютно нищо драматично поне за мен. В живота все пак и раздялата съществува. Не бих казал, че ми е много приятно в ситуацията. На терена не е един човек, а цели единадесет и в крайна сметка няма как всичко да зависи от теб. Приех обаче да разтрогна договора си, макар че имах контракт за още две години.

Славия може да продаде Радослав Кирилов

Славия може да продаде национал

Интерес към Радослав Кирилов не липсва

Оттук-нататък какво следва за теб? Имаш ли някакви предложения? Все пак минаха два или три дни, откакто стана ясно, че ти няма да играеш на стадиона в "Овча купел".

- Да, хубавото е, че изиграх доста мачове като титуляр в Славия и има отбори, които са оценили представянето ми. Още преди два дни получих няколко обаждания. Става въпрос и за отбори в Първа лига, и за отбори от Втора лига. Искам за момента да запазя имената им в тайна. Силно се надявам ако мога да остана тук в София, тъй като имам две деца и те вече започнаха да свикват с обстановката в столицата. Колкото и нескромно да звучи, аз си знам качествата и при всички положения няма да падна по-надолу от Славия.

Няма как да не те попитам и за всички тези слухове за уговорки в мачовете срещу Дунав и Септември. Има разни спекулации и прочие. Теб лично някой търсил ли те е за нещо, макар че едва ли би казал пред журналисти такива неща. С една дума искам да те питам - тези мачове играха ли се наистина?

- Мен лично никой не ме е търсил за подобни неща. За мен това са глупости и аз никога не бих си омърсил името по този начин. Никога не съм участвал в каквито и да е уговорки и никога няма да участвам. Истината е, че и в двата мача отборът имаше тотален малшанс. Срещу Дунав не приличахме на себе си, това бе най-слабия ни мач от началото на сезона. Случват се и такива неща, знаете. А и русенци в момента не са никак лош противник. Срещу Септември може би имаше подценяване от страна на нашия отбор, след като поведохме в резултата. Искам да отбележа също, че е нормално и Славия да губи, все пак отборът е горе-долу на едно ниво с тези два тима срещу които игра. В състава играят много млади момчета, на които им трябва повече опит. При младите знаете как е. Един мач са на ниво, един мач са колебливи. Има го това непостоянство.

Славия потвърди раздялата с Ранди Онуоха

Славия потвърди за раздяла със защитник

"Белите" поясняват, че бранителят не е успял да се наложи в състава

И искам да ти задам последен въпрос. Как се стигна до преминаването ти на "Овча купел"? За някои бе изненадващо, тъй като преди това се говореше, че си бил едва ли не освободен от Царско село. Каква е истината?

- В това няма нищо вярно. Аз исках да си тръгна от Царско село отдавна, но първоначално нямаше как това да се случи. След като се отдаде възможност ръководството ми даде зелена светлина. Не съм бил освобождаван, аз са поисках да напусна. От Славия ми се обадиха веднага, но честно казано имах и две доста по-добри оферти от тази на Славия. Не искам да изпадам в подробности и не съжалявам за избора ми, но според мен не е правилно цял месец преди края на първенството да те освобождават. Тези неща не се правят така.

Славия се раздели с още един футболист

Славия се раздели с още един футболист

Вижте кой е той