Мачът между Левски и ЦСКА е определен от футболния съюз и полицията като високо рисков.

Поради тази причина днес билети за дербито на касите не се продават! На стадиона ще пускат възрастни само с лична карта!

Родителите и придружителите на деца ще трябва да дават попълнена декларация.

Левски - ЦСКА, на живо
на живо

Левски - ЦСКА 1:0 (Развой на срещата по минути)

"Червените" са с човек по-малко след ненужен червен картон на Джеси

Вратите на "Васил Левски" ще отворят в 11:00 часа.

Столичната дирекция на вътрешните работи предприема всички необходими мерки за охрана на обществения ред и безопасност на движението в столицата преди, по време и след провеждането на дербито. Привържениците на Левски ще бъдат настанени в сектори А и Б, а тези на ЦСКА - в сектори В и Г.

На изградени контролно-пропускателни пунктове в района на спортното съоръжение полицаи ще извършват щателна проверка на всички посетители, феновете ще бъдат допускани с документ за самоличност и билет. Униформените ще следят за недопускане на зрители във видимо нетрезво състояние, както носещи забранени предмети и вещи: огнестрелни оръжия; пиротехнически изделия; ножове; палки; боксове; бутилки, в това число и парфюми; чадъри. Предприети са стриктни мерки за недопускане на 21 футболни фенове, които имат наложена съдебна забрана за посещение на спортни мероприятия.

Ангажимент по охрана на спортната среща имат частни охранителни фирми, чиято задача е да следят за опазване на реда на територията на стадиона по време на провеждане на срещата. Те ще бъдат подпомагани от полицейски служители, които ще се намесват при възникнала необходимост.

Студеното време няма да изплаши феновете на Левски и ЦСКА

Студеното време няма да изплаши феновете на двата гранда

Очакват се около 15 000 души на националния стадион

Възможно е да възникне временно затруднение в движението в централната градска част. Забранява се престоят и паркирането на пътни превозни средства, с изключение на автомобилите на участниците в мероприятието, както следва: до 20:00 часа при сектор Г; до 15:00 часа - на моста пред сектор А на стадиона; до 15:00 часа на ул. "Ген. Гурко" между булевардите "Евлоги и Христо Георгиеви" и "Васил Левски".

От 12:00 часа до приключване на футболната среща само при необходимост и по преценка на ръководството на СДВР ще се забранява влизането на пътни превозни средства в двете посоки, с изключение на автобусите на масовия градски транспорт по: ул. "Ген. Гурко" между булевардите "Васил Левски" и "Евлоги и Христо Георгиеви"; бул. "Евлоги и Христо Георгиеви" между пл. "Орлов мост" и бул. "Черни Връх"; бул. "Драган Цанков" между бул. "Евлоги и Христо Георгиеви" и бул. "Пейо К. Яворов".

Паулиньо: Левски срещу ЦСКА е класика!

Паулиньо: Левски срещу ЦСКА е класика!

"Спечелването на дербито е от първостепенна важност за нас"