Собственикът на Царско село Стойне Манолов потвърди, че Никола Спасов ще води Царско село в елита на българския футбол.

Босът на най-новия член на Първа лига разкри, че е постигнал разбирателство със специалиста и той продължава работата си в тима. Манолов заяви в предаването на Sportal TV "От дузпа в тъч", че амбициите на Царско село са да се представи добре в идния шампионат, но и призна, че няма бизнес логика в проекта "Царско село", тъй като няма как да се спечелят пари от подобно начинание.

"Разбрахме се с Никола Спасов и постигнахме съгласие по всички точки. Той остава, дали ще е за година, две, три, самият проект ще покаже. Да ви кажа честно няма никаква бизнес логика в този проект. Той е проект на сърцето и любовта и на всички, които повярваха в него. Скъпо удоволствие е футболът, още повече, че при мен са по по-различен начин нещата от всички останали отбори. Аз си купих земя, построих си база, сега ще сложа осветление, така че не получавам подкрепа от никъде, а сам си правя всичко. Аз съм предвидил възможността да издържам отбора в Първа лига, така че бюджетът е осигурен. Естествено, представянето на тима не зависи само от мен. Амбициите ни са да се представим добре. Основният състав остава напълно, ще привлечем няколко футболисти, с които да вдигнем класата", каза Манолов.

Бизнесменът опроверга слуховете, че Любослав Пенев ще започне работа в клуба под някаква форма. Бившият наставник на ЦСКА бе спряган за нов шеф на школата след напускането на Иво Котев. Манолов обясни, че Любо помага много на клуба, още повече, че синът му е част от академията, но на този етап няма да започва работа там.

"Любо постоянно е при нас. Синът му е в школата ни. Помага с каквото може и когато може, но няма нищо вярно, че ще започва работа. Той е на друго ниво от това, което ние можем да му предложим в момента", добави босът на Царско село.

Любослав Пенев в Царско село

Любослав Пенев в Царско село

Има ново занимание

"Кой е ЦСКА? За мен ЦСКА е този отбор, който играе на "Българска армия" и който е припознат от цялата фенска маса. Това е ЦСКА, а всеки има право да си прави какъвто иска отбор, както виждате не е забранено. Има Левски (Карлово) и Левски, няма никакъв проблем, могат да направят още няколко. Въпросът е, че те не са припознати, те си имат собствена фенска маса, която няма нищо общо с отбора на ЦСКА.

Няма вероятност да сме сателит на някой в Първа лига, независимо, че съм афиширал любовта си към ЦСКА. Няма такъв шанс. И с Левски, и ЦСКА, ще играем мачовете на стадион "Васил Левски" и ще направим всичко възможно... Е, на кръв не е най-точната дума, но ще играем за нашата чест при всички положения. Дали ще ни победят - много е вероятно да се случат тези неща, но мачът ще се играе, както би трябвало да се играе", каза още Манолов.