В началото на юли стана ясно, че босът на Царско село Стойне Манолов е с коронавирус. Заради COVID-19 бизнесменът пропусна да гледа на живо решителните битки за оцеляване. Столичани спечелиха баража със Септември и догодина пак ще са в елита. За всичко това, както и някои интересни теми около ЦСКА, босът на Царско село отговори на въпросите на "Тема Спорт".

Царско село завърши подготовката с "класика" срещу Струмска слава

Царско село завърши подготовката с "класика" срещу Струмска слава

Емануил Ганев, Борис Галчев и Салиф Сисе вкараха головете

Г-н Манолов, как сте след прекарания коронавирус? Всичко ли е наред здравословно?

- Чувствам се по-добре. По принцип всичко отмина.

Какви бяха симптомите ви, как прекарахте тези дни под карантина?

- Това не е най-важното нещо в крайна сметка. Не ми се връща към него. Засега всичко е наред и гледам напред. Нека говорим за футбол.

С отбора каква е ситуацията към днешна дата, има ли заразени играчи?

- Не, всички са чисти вече. В следващите дни ще им бъдат направени PCR тестове. След това може да говорим. Все пак всеки един може да се зарази във всеки един момент. Нещата не бива да се подценяват. Тук е мястото да кажа, че за мен трябва да имаме единен критерий за всички отбори, в които евентуално ще има заразени. Нещата трябва да са еднакви за всички и да се знаят, преди да започне първенството. Това е моят апел към Футболния съюз. Да се каже при определен брой заразени състезатели какво се прави - дали ще се отлагат мачовете, дали ще се играе с юноши. Но да се знае, да е ясно, а не като стане, и да се гледа според ситуацията, според това кой какви възможности има да лобира и да е различно за всеки тим. Критериите трябва да са единни, за всички, както за елита, така и за Втора лига. Да е ясно при какъв брой заразени може да се отлагат мачовете.

Уесли Ната не е очарован от предложението на Левски

Уесли Ната не е очарован от предложението на Левски

Халфът се мръщи на 10 хил. лева на месец

Първият сезон на Царско село в елита вече е в историята, каква е оценката ви за него и какво очаквате от новата кампания?

- Не съм доволен от изминалия сезон. Идеята ни не беше да се борим за оцеляване. Очакванията ми бяха по-големи, но не се получи. Дано сега сме си извадили поуки от предишния сезон и да не допускаме в последните 10 минути от кампанията да не знаем дали сме в елита, или не.

Какво ще е бъдещето на Любослав Пенев?

- Засега остава начело на отбора. С него имаме договорка, че при добро предложение от по-силен отбор няма да го спирам. Няма какво да коментирам работата му, името му само говори.

Каква е ситуацията с Уесли Ната?

- След два дни се прибира в България. Ако дойдат оферти от чужбина, ще замине. Ако не, той си има договор с Царско село за още една година.

ЦСКА и Левски стоят ли на дневен ред за Ната?

- Ако отправят съответните оферти, разбира се. За момента обаче такива няма.

Какви са отношенията ви с Гриша Ганчев? Преди около 5 години бяхте на една маса на "Армията", за да възродите ЦСКА. Сега сякаш изглеждат поохладнели...

- Нормални са, добри са отношенията. По принцип с всички ръководители отношенията ми са нормални. Аз нямам врагове, приятели имам много.

Стефан Христов е четвъртото ново попълнение за Царско село

Четвърто ново попълнение за Царско село

"Нямам търпение да започна работа с доказан специалист като Любослав Пенев"

Един от тях е Наско Сираков, ще успее ли той с тежкото начинание в Левски?

- Да, имат не малко въпроси, които трябва да решат. Надявам се той и Тити Папазов да успеят, защото футболът в България има необходимост от Левски. И то от силен Левски. Същото важи и за ЦСКА.

В тази връзка още в първия кръг ще видим интересен сблъсък между ЦСКА 1948 и ЦСКА на "Васил Левски"...

- След като се е стигнало дотук, ще играят и по-добрият да победи. В крайна сметка искрено се надявам отборът от "Армията" да спечели.

А ще има ли сили най-накрая отборът от "Армията" да спре хегемонията на Лудогорец?

- Ще бъде изключително трудно. Ако се случи, би било добре статуквото да се промени малко. Но се съмнявам, че може да се случи.

Сбърка ли ЦСКА с назначението на Милош Крушчич?

- При всички случаи, до този момент ЦСКА сбърка с всички чуждестранни треньори. ЦСКА играе добре при български специалисти. И при Стойчо Младенов, и при Любо Пенев, и при Стамен Белчев се представя значително по-добре, отколкото при всички чужденци.

Правилна ли беше реакцията на Христо Стоичков срещу Стойчо Стоилов? Има ли право той на такава реакция?

- Не съм запознат с темата, така че не мога да ви отговоря на този въпрос.

Царско село официално се подсили с Борис Галчев

Царско село официално се подсили с Борис Галчев

Халфът идва от Септември

Как ще коментирате нежеланието на ЦСКА и Левски да подпишат новия договор за тв правата и каква е вашата позиция?

- С оглед на ситуацията в България и спонсорите смятам, че това е оптималното към днешна дата. Така че няма какво повече да се коментира.

Вашият спонсор (б.р. - букмейкърска компания) ще продължи ли да ви помага?

- Ние имаме договор, докато сме в елита. Ако изпаднем във Втора лига, контрактът автоматично се прекратява.

Важи ли това и за вашите инвестиции в мъжкия отбор на Царско село?

Не горя от желание да играя във Втора лига. В елита разходите са по-сериозни, но има и по-сериозни приходи - тв права, спонсори, мачове с големите отбори. Удоволствието да играеш в Първа лига е значително по-голямо.

Как ще коментирате решението мачовете у нас да се без публика до края на август?

- Ако ситуацията не се промени, може да остане така и до края на годината. В края на краищата животът на хората е по-важен от всичко останало.

Стойне Манолов пред ТОПСПОРТ за бъдещето на Уесли Ната

Стойне Манолов пред ТОПСПОРТ за бъдещето на Уесли Ната

Вижте какво каза той

Кой трябва да е президент на БФС?

- Нека видим кои ще са кандидатите. Има още доста време до декември.