Димитър е скромно и добро момче, здраво стъпил на земята, истински борец и човек, който написа историята на българския футбол, остави дълбока диря в него. Това заяви Христо Стоичков за бившия нападател на Манчестър Юнайтед, който вчера празнува 38-ия си рожден ден.

"Още като много малък игра в ЦСКА, после отиде в Байер, след това в Тотнъм, за да изкачи върха си с Манчестър Юнайтед. Стъпка по стъпка той стана велик футболист. За мен, Димитър беше модел на подражание от другите големи играчи на поколението си - Стилиян Петров, Мартин Петров, Валери Божинов.

Валери Божинов: Говорих с Павел Колев за трансфер в Левски

Валери Божинов: Говорих с Павел Колев за трансфер в Левски

Нападателят е гласен за заместник на Габриел Обертан

Това бяха младите футболисти от България, които отидоха да играят в Англия. И аз много се радвам за Бербатов, защото имам много близко приятелство с него, както още с Мартин и Стилиян, защото разчитах на тези играчи, когато водех националния отбор на България. За мен беше лесно да съм им треньор, наслаждавах се на хубавите неща във футбола с тях.

Той остави много дълбока диря и тук, нали? Стана голмайстор, спечели титлата, а това е наистина страхотно да печелиш такива отличия. Аз много го обичам, той живее в Манчестър, има къща тук и прекарваме доста време заедно", заяви Стоичков пред сайта на Юнайтед.

От Манчестър Юнайтед поздравиха Димитър Бербатов за рождения ден

От Юнайтед поздравиха Бербатов за рождения му ден

Клубът използва профилите си в социалните мрежи