Удължават срока на обявената извънредната епидемична обстановка до края на месец март 2021. Новината съобщи здравният министър проф. Костадин Ангелов на брифинг в Министерския съвет.

Има голяма вероятност от петък (27 ноември) да спре спортът в България - за три седмици (първоначално). Да няма футболно първенство и никакъв друг спорт.

Ето какво каза Ангелов:

"Аз няма да бъда министърът, който ще предаде усилията. Разумът и сърцето ми казват, че са нужни нови мерки, които да скъсат веригата на заразата. Днес предложих тези мерки на премиера и на коалиционните партньори и да влязат от петък, 27 ноември. Мерките ще бъдат обсъдени на МС и ще вземем решение за тях.

Преустановяват се стажове и практики във всички университети, всички форми на извънкласни дейности, преустановяват се всякакъв вид спортни мероприятия, семирани, конкурси, конгреси и други мероприятия, преустановяване работата на заведения и сладкарници като могат да работят само по доставка на домовете, преустановяване работата на моловете с изключение на аптеки, банки, застрахователи, преустановява се организирането на вътрешни и външни екскурзии.

Не налагаме локдаун, а вярваме, че заедно ще го наложим".

Михаил Касабов: Министерството на здравеопазването отложи Конгреса!

Михаил Касабов: Министерството на здравеопазването отложи Конгреса!

"Какво може да направим?"