Вечното дерби вече е история. За статистиката остана резултатът 1:1. Един играч обаче остави следа - Гонзо. Нападателят на Левски Георги Иванов вкара 15-я си гол в „големия" сблъсък и така излезе еднолично начело в класирането при реализаторите във вратата на ЦСКА, задминавайки Наско Сираков (14 попадения). Дали е имало дузпа или не, дали реферът се е справил или не, какво е казал Димитър Пенев, какво е казал Емил Велев - няма никакво значение. Ще се коментира два-три дни и толкова.

Остава само Гонзо! Остава само играчът, който в действителност се превръща в голяма заплаха за ЦСКА. Защо? Защото пак вкара гол на ЦСКА. Пак беше на правилното място в правилния момент, за да ... вкара за 15-и път. За да се стигне до това обаче има предистория. Единственото оправдание на треньора на „сините" Емил Велев да държи Гонзо резерва срещу ЦСКА е, че нападателят бе с травма. Ако не е бил готов за 90 минути, да, разбираемо е.

В противен случай Велев пак е подходил безумно. С този гол Георги показа няколко неща. Първо, че е голям и е готов на всичко в името на Левски. Второ, че е мъж и не го е страх. Трето, че е лидер. Защо казвам тези неща. Защото Гонзо изтърпя да стане дефанзивен халф в схемата на Вили Вуцов. След това Кокала му взе лентата и го прати на пейката.

Май само до дубъла не стигна. Но и да го бяха пратили, щеше да играе, защото играе за Левски. След попадението Гонзо поздрави сектор „Б". Ето това ще запомнят привържениците на Левски от този мач. Гонзо пред сектор „Б", пред сините знамена. Иначе за статистиката остават и доста тревожни цифри, които се характеризират с неща извън мача. 26 фена арестувани, жена със счупена глава, изпотрошен рейс. В последно време привържениците на двата тима озверяват.

Все едно не става въпрос за мач, а за битка на живот и смърт. Все едно идва края на света и пълна анархия. В полицията имат информация за гамените, но не ги спират. Ограничават ги до следващия мач, до следващия бой, до следващата пукната кратуна.

Нека сега органите на реда да идат да обяснят на 67-годишната жена, пътувала чинно в рейса си, че не е добре да се движиш в София в часовете преди срещата Левски - ЦСКА, защото не е сигурно, че ще стигнеш до там, за където си тръгнал. За женицата ще остане лошият спомен за този 1 ноември 2008, когато някакви гамени й счупиха главата, защото били тръгнали на мач.