Левски продължава да се дъни и да весели съперниците си с изявите си. Разбира се, най-вече феновете на вечния съперник ЦСКА.

"Сините" изравниха антирекорда си от 10 поредни шампионатни мача без победа и към днешната дата изостават на 19 точки от "армейците", които са и лидери в класирането. Куриозното е, че този аванс е факт, въпреки че Левски победи с 2:0 в единственото до момента дерби между двата тима през сезона, припомня "Мач телеграф". Ако се бе получил обратен резултат, то днес "червените" щяха да злорадстват с цели 25 точки преднина. Но и 19 пункта не са малко, това са 6 победи и един равен! Казано с други думи - "сините" са проспали цели 7 мача!

За последно "армейците" имаха такъв аванс преди 2 години. Сезон 2020/21 беше най-слабият в историята на Левски, а в него "сините" приключиха на осмо място. ЦСКА пък завърши трети след Лудогорец и Локомотив Пд, като в крайното класиране бе с 18 точки пред големия си съперник. В по-ранните етапи от първенството обаче имаше три кръга, в които дистанцията бе нараснала максимално до 22 пункта, а малко преди това беше 20 и 19.

Подобна бе картинката в два момента от сезон 2017/18 - 29-ия и 30-ия кръг "червените" пак избягаха с 19 точки на "сините". В края на сезона двата тима приключиха съответно втори и трети, а бяха разделени от 17 пункта.

Кокала призова Тодор Батков да се върне отново в Левски

Кокала призова Тодор Батков да се върне отново в Левски

"Ако проблемът с лошата серия е психологически, да им викнат 2-3 психоложки"