Андрей Желязков коментира предстоящото издание на най-старото столично дерби. Славия приема Левски в двубой от междинния XI кръг на efbet Лига, а легендата даде своето мнение както за кризата при "белите", така и за талантите, които му правят най-силно впечатление.

"Двубоят се явява шанс на едните да продължат изкачването в класирането, което важи за Левски, а за Славия е възможност да започне да печели точки - започна Желязков. - Очаквам напрегнато дерби, подобно на тези от последните години между двата тима. Славия не е обречен, въпреки класирането. Видя се срещу Локомотив Пловдив, че има промяна под ръководството на новия треньор Иван Колев. Резултатът на "Лаута" можеше да е и по-различен. Не е хубаво да се говори за треньор, който вече не е в България, но се видя, че при Бакеро не се получаваха нещата. За работата на един специалист се съди по класирането и точките, а те не са много. Не мисля, че таблицата лъже, защото 5 поредни загуби са показателни. Факт е, че самият Венци Стефанов си призна грешката. Сега трябва и Ангел Славков да помогне на Колев по-бързо да навлезе в обстановката в клуба и да опознае играчите. Очаквам срещу Левски Славия да вземе точки. Относно схемата на игра, това е въпрос на виждане на самия треньор, но и на играчите, с които разполагаш.

Да, Асен Митков от Левски е един от тях. Вкара два гола в последните 3 мача. Сега се разписа, след като се появи от резервната скамейка. Младите се нуждаят от по-голям кредит на доверие. Тук виновни са и треньорите и феновете, които бързо губят търпение. А един талант неминуемо ще се отблагодари, ако получи повече доверие. Трябва да се съобразяват хората, че все пак става въпрос за играчи с по-крехка психика, която в течение на времето ще се развива с трупане на опит и самочувствие.

Мога да отлича още и Марин Петков и Патрик-Габриел Галчев, вторият вече не е толкова млад, но показва добри качества. Марин ми харесва, поливалентен е, такива се котират в Европа. Умее да играе с топката, а в днешно време вече няма само ляв и десен бек, един играч трябва да има по-голям набор от качества. 

И Мартин Георгиев от Славия е футболист с качества. Видя се, че в Барселона не се е развил, даже малко се е върнал назад, но очаквам да си възвърне постепенно формата и скоро да е един от добрите централни бранители. Има сериозни качества, напомня ми на Георги Димитров с начина на игра с топката. Не я рита на посоки, а се опитва да я изнася с умисъл и идея. Тук е ролята на по-опитните играчи да помагат на младите. Това е бъдещето на футбола ни", каза той пред "Новспорт".

А на въпрос за думите на Димитър Димитров-Херо, че не трябва да има толкова чужди специалисти, Желязков сподели сходно мнение: "Хубаво е да има чуждестранни треньори, но вече започвам да се замислям с какво допринасят за нашето развитие на футбола."