Красотата във футбола, най-очакваното нещо от феновете - това са головете. Разбира се, техничните отигравания и блестящи спасявания от страна на вратарите също радват привържениците. Но попаденията са солта на играта. В този текст ще ви запознаем с футболистите в новата история на българския шампионат, които са с най-много мачове без гол във вратата на съперника. Очаквано, всички от Топ 5 са натоварени с дефанзивни задачи на терена. И работата им не е да бележат. Но все пак - със сигурност е тъжно цялата ти кариера да мине без радостта от гола...

На пето място се нарежда Николай Христозов. Сега на 38 години, бившият десен бек на Локомотив (София), Миньор (Перник) и Витоша (Бистрица) записа 117 мача във футболния ни елит и общо 10 271 минути игра, в които така и не намери пътя до гола.

Снимка 427930

Източник: От Facebook

Четвъртият в класацията все още има шанс да отбележи, защото е активен състезател. Става въпрос за 34-годишния дефанзивен халф на Ботев (Враца) - Даниел Гаджев. До момента записа 125 срещи без гол - 11 134 минути. Игра още за Монтана и Локомотив (София). През настоящия сезон се появи на терена 16 пъти.

Снимка 448868

Източник: LAP.bg

С "бронзов медал" тук е Антон Костадинов - опорен халф. Записа във визитката си 132 мача в елита за 4 отбора - Спартак (Варна), Светкавица (Търговище), Монтана и Пирин (Благоевград), общо 11 550 минути голова суша.

Снимка 325892

Източник: ОФК Пирин

В подножието на върха се нарежда десният бек Стефан Станчев. Действащият 30-годишен футболист на Черно море е юноша на Левски. Играл е още за Миньор (Перник) и Ботев (Пловдив). Има 141 мача и 12 387 минути. 13 са двубоите му през настоящата кампания. Голове не вкарва, но пък може да се похвали с трофей - една Купа на България.

Снимка 388734

Източник: LAP.bg

Лидер в класацията е бившият ляв бек на Берое - Веселин Пенев. Той беше наистина добър защитник. Спечели Купата и Суперкупата със заралии. Изигра 175 мача за първенство. Един от тах за Черноморец (Бургас), останалите за Берое. Не стигна до гола в 15 701 минути.

Снимка 281985

Източник: beroe.eu

Заб.: Данните са на авторитетния сайт transfermarkt.com.

Знаете ли кой е най-младият български футболен треньор в историята?

Знаете ли кой е най-младият български футболен треньор в историята?

Вижте отговора тук!